Loading...

Spaar voor deze
MasterChef braadpan

Lees hoe het werkt

Braadpan 24 cm van MasterChef

Van een goed stuk gebraden vlees tot een eenpansgerecht zoals risotto: de braadpan van MasterChef kun je elke dag wel gebruiken. Ook voor een goedgevulde soep of stoofpot is deze pan ideaal. In dat geval is een bijpassend deksel wel zo handig. Die kun je met flinke korting aanschaffen als je spaart via Jumbo Extra’s

De MasterChef braadpan heeft een doorsnede van 24 cm en is voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Hij mag in de vaatwasser en is te gebruiken op alle warmtebronnen. Deze alleskunner wil je niet missen in je keuken.

Hoe gebruik je een braadpan?

Dankzij de dikke bodem en de hoogte van een braadpan is deze pan perfect voor het braden of stoven van een groot stuk vlees, dat uren op het vuur moet staan. Zo pak je dat het beste aan:

Verwarm de braadpan tot een hoge temperatuur en voeg dan olie of boter toe. Zodra de boter of olie ook op temperatuur is, schroei je het vlees dicht aan alle kanten. Draai het vuur lager en voeg nog wat boter toe. Als je gaat stoven, voeg je de gewenste vloeistof toe. Bijvoorbeeld bouillon, bier of wijn. Gaar het vlees nu langzaam door.

LET OP! Als je op inductie kookt, dan is het belangrijk dat het formaat van een pan aansluit bij het formaat van jouw inductiering. Als dat niet het geval is, dan kan de pan minder goed zijn werk doen.

Wist je dat...?

  • De MasterChef aluminium pannen een anti-aanbaklaag hebben. Hierdoor heb je weinig olie of boter nodig om in te bakken.
  • Aluminium pannen uitstekende warmtegeleiders zijn. De pannen zijn snel op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan.

Perfect te bereiden in de braadpan

Deze recepten worden een succes met de braadpan