Loading...

Spaar voor deze
MasterChef grillpan

Lees hoe het werkt

Grillpan 28 cm van MasterChef

Vlees, vis, groenten: in deze pan grill je alles perfect, zonder gevaar op aanbakken. De kenmerkende grillstrepen laten je gerecht er aantrekkelijk uitzien én voegen ook dat lekkere rooksmaakje toe. 

De MasterChef grillpan heeft een doorsnede van 28 cm en is voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Je kunt hem op alle warmtebronnen gebruiken en hij is vaatwasbestendig. Kortom: een waardevolle toevoeging in je keuken.

Hoe gebruik je een grillpan?

Als je iets in een grillpan bakt, gaat het er net iets anders aan toe dan wanneer je dit in een koekenpan doet. Volg deze stappen voor een perfect eindresultaat:

Bestrijk het vlees, de vis of groenten lichtjes met olie. Dat gaat het makkelijkst met een kwastje. Als je vis of vlees al gemarineerd is, kun je de olie ook weglaten. Doe sowieso géén olie in de pan. Laat de grillpan goed heet worden op middelhoog of hoog vuur. Check of de pan heet genoeg is door een paar druppels water op te laten vallen. Verdampen ze direct met een sissend geluid? Dan is de pan op temperatuur. Leg het product dat je wil grillen in de pan en laat het zo liggen. Schuif het product dus niet door de pan. Keer om zodra het product de mooie grillstrepen heeft. Laat het op de andere kant ongeveer net zo lang liggen in de pan. Uiteraard is de grilltijd afhankelijk van hetgeen je bereidt.

LET OP! Als je op inductie kookt, dan is het belangrijk dat het formaat van een pan aansluit bij het formaat van jouw inductiering. Als dat niet het geval is, dan kan de pan minder goed zijn werk doen.

Wist je dat...?

  • De MasterChef aluminium pannen een anti-aanbaklaag hebben. Hierdoor heb je weinig olie of boter nodig om in te bakken.
  • Aluminium pannen uitstekende warmtegeleiders zijn. De pannen zijn snel op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan.

Perfect te bereiden in de grillpan

Deze recepten worden een succes met de grillpan