Loading...

Spaar voor deze
MasterChef Steamer

Spaar mee bij Jumbo

Steamer van MasterChef

Pasta of aardappelen koken en tegelijkertijd groente of vis stomen. Dat kan dankzij de steamer. Door het speciale ontwerp past hij op pannen met een doorsnee van zowel 20 als 24 cm. Handig te combineren dus met de kookpannen van onze spaaractie. Met de steamer kun je ook heel gemakkelijk rijst stomen.

Wist je dat je door groente te stomen 30% meer vitamine behoudt? Bovendien verkleuren de groenten niet zoals bij koken gebeurt. De steamer is gemaakt van een professionele kwaliteit roestvrij staal. En hij is vaatwasmachinebestendig en op alle warmtebronnen te gebruiken.

Voor € 12,99 en een volle spaarkaart heb je de MasterChef steamer in huis.

Bestel de steamer

Hoe gebruik je de steamer?

Vul een kookpan van 20 of 24 cm doorsnee met water of bouillon. Zorg dat de steamer een paar centimeter boven de vloeistof hangt als je hem op de pan plaatst. Snijd het eten en plaats in de steamer. Voor een gelijkmatige garing dien je het in even grote stukken te snijden en niet te veel tegelijk in de steamer te plaatsen. Plaats de pan met de steamer op de warmtebron en houd de bereidingstijd van de onderstaande tabel aan. De tijd begint te lopen zodra je stoomvorming ziet. Extra tip: gebruik verse producten van goede kwaliteit. Stomen versterkt namelijk de smaak. Gebruik je dus minder verse of beschadigde producten, dan wordt ook de onaangename bijsmaak versterkt.

Gebruik je de steamer in combinatie met een 20 cm of 4,7 L pan, dan kan er door het afgietsysteem een kleine hoeveelheid stoom ontsnappen. Het stomen duurt hierdoor 2 à 3 minuutjes langer dan de aangegeven stoomtijden. De steamer werkt het beste in combinatie met de 7,7 L pan omdat deze pan geen afgietsysteem heeft.

Stoomtijden

Sperziebonen 4 tot 6 min.
Bloemkool in gelijke roosjes    5 tot 10 min.
Broccoli in gelijke stronken    8 tot 12 min.
Bladspinazie 3 tot 5 min.
Spruitjes 8 tot 15 min.
Aardappels in gelijke blokjes    10 tot 15 min.
Witte rijst 15 min.
Zilvervliesrijst 25 tot 30 min.
Zalmmoot 8 tot 10 min.
Kabeljauwfilet 6 tot 8 min.

En… steamen maar

Recepten voor de steamer

Bekijk alle recepten