Loading...

Spaar voor deze
MasterChef wokpan

Lees hoe het werkt

Wokpan 28 cm van MasterChef

Niks zo makkelijk, lekker en snel als een wokgerecht. Kies je vlees of vis, voeg groenten toe en rijst, noedels of krieltjes. Sausje of kruiden erbij en je hebt een heerlijk eenpansgerecht.  Met een wokpan van MasterChef komen je recepten stuk voor stuk perfect uit de pan.

De MasterChef wokpan heeft een doorsnede van 28 cm en is voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Hij mag in de vaatwasser en is te gebruiken op alle warmtebronnen. De perfecte toevoeging op je pannencollectie.

Hoe gebruik je een wokpan?

Er zijn weinig bereidingswijzen die zo eenvoudig en snel zijn als wokken. Toch hebben we een paar tips om je wokgerecht optimaal te bereiden.

Snijd hetgeen je wilt wokken in kleine stukjes. Zo hoef je je ingrediënten maar kort te verhitten en behoud je veel voedingsstoffen. Ook behoud je meer smaak. Wok je verschillende soorten groente? Voeg ze dan aan je wokpan toe op volgorde van hardheid, anders is niet alles even gaar. Wortel doet er bijvoorbeeld langer over om gaar te worden dan courgette. Gebruik geen boter om in te wokken, want dat brandt aan bij een te hoge temperatuur. Hetzelfde geldt voor olijfolie. Zonnebloem-, arachide- of rijstolie is de beste keuze. Heb je een grote hoeveelheid om te wokken? Wok het dan in kleinere porties, zodat de temperatuur hoog blijft en alles gelijkmatig gaart. Schep de ingrediënten in je wokpan bij voorkeur met een houten spatel om. En doe dit zeer regelmatig. Houd alles constant in beweging voor het beste resultaat.

LET OP! Als je op inductie kookt, dan is het belangrijk dat het formaat van een pan aansluit bij het formaat van jouw inductiering. Als dat niet het geval is, dan kan de pan minder goed zijn werk doen.

Wist je dat...?

  • De MasterChef aluminium pannen een anti-aanbaklaag hebben. Hierdoor heb je weinig olie of boter nodig om in te bakken.
  • Aluminium pannen uitstekende warmtegeleiders zijn. De pannen zijn snel op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan.

Perfect te bereiden in de wokpan

Deze recepten worden een succes met de wokpan