Laden...

Alesie Rijstolie Frituurolie 2 Liter

Ideaal voor: Wokken ∙ Braden ∙ Frituren ∙ Salades

Rijstolie is een milde en neutrale olie. Dankzij het hoge rookpunt bijzonder geschikt voor de Oosterse manier van koken zoals wokken en roerbakken. Tevens rijk aan vitamine E en Oryzanol. Dit zijn natuurlijke krachtige anti-oxidanten. Past in een cholesterolverlagend dieet en beschikt over omega 3 & 6 gezonde verzuren. Proef uw eigen ingrediënten en niet de olie. Dankzij fysische raffinage bevat Alesie rijstolie hoge waarden anti-oxidanten en vitaminen die gewonnen zijn uit de zilvervliesjes van rijst.

De voordelen
+ Ideaal voor wokken, braden, frituren en als salade olie
+ Neutraal van geur en smaak
+ Proef uw eigen ingrediënten en niet de olie
+ Cholesterol verlagend
+ 10.000 ppm Oryzanol (zie www.oryzanol.in)
+ Natuurlijke anti-oxidant
+ Juiste verhouding in verzadigde en onverzadigde vetten
+ Goed voor hart en bloedvaten
+ Hoog rookpunt; dus een stabiele olie
+ Fysisch geraffineerd dus voedingstoffen behouden

Over rijstolie
Rijst is sinds duizenden jaren de grootste voedingsbron voor de mensheid. Rijstolie wordt gehaald uit de 'rijstlijpmeel'; het dunne zilvervliesje. Deze bevat zeer waardevolle voedingstoffen zoals vitaminen, proteïne, mineralen en lecithine. De olie wordt zeer zorgvuldig onttrokken uit de zilvervlies. Alesie rijstolie wordt geproduceerd middels een gepatenteerde 'fysische raffinage'. Dankzij dit procedé worden er geen chemische middelen gebruikt. Dit proces vindt op lagere temperaturen plaats. Hierdoor blijven de goede componenten zoals het unieke Oryzanol en Vitamines E (tocopherol en tocotrienol) nog beter behouden.

Rijstolie is een speciale en milde olie die buiten Azië nog niet op grootschalige wijze bekendheid geniet. De Aziatische consument weet de olie zeer te waarderen, maar ook in Amerika is het mede door promotie van Amerikaanse hartinstituten bekender geworden. Met name het bestand Oryzanol, welke alleen voorkomt in rijstolie en het hoge rookpunt maken het een zeer gezonde keuze. Omdat consumenten zich meer en meer bewust worden van de gebruiks- en gezondheidsvoordelen, is het product nog immer populariteit aan het winnen.

Soort olie; Rookpunt °C; Enkelv. onverz. vetten; Meerv. onverz. vetten; Verzadigde vetten
Zonnebloem; 230; 21%; 67%; 12%
Olijf; 180; 77%; 9%; 14%;
Raapzaad; 230; 61%; 33%; 7%
Soja; 225; 24%; 61%; 15%
Rijst; 255; 47%; 33%; 20%
WHO beveelt aan; 43%; 29%; 29%

Deze tabel laat zien dat rijstolie, de olie met de beste balans is, volgens zowel de World Health Organization (W.H.O) en de amerikaanse Heart Association. Andere plantaardige oliën verlagen cholesterol in het algemeen. Echter rijstolie reduceert het slechte cholesterol gehalte (LDL) en verhoogt het goede cholesterol (HDL) gehalte. Rijstolie is een allround olie geschikt als wok, bak, frituur en salade olie. Rijstolie heeft een milde smaak, waardoor u uw eigen ingrediënten proeft en niet de olie. Door de licht kleverige eigenschaap wordt er minder olie geabsorbeerd, welke inname van calorieën reduceert. Bijzonder geschikt voor wokken en frituren vanwege het hoge rookpunt.

  Uitgebreide productinformatie

  Voedingswaarden

    Per 100 ml
  Energie3367 kJ / 819 kcal
  Eiwit0 g
  Koolhydraten0 g
  Vet91 g
  waarvan verzadigd22 g
  enkelv. onverzadigd38 g
  meerv. onverzadigd31 g
  Voedingsvezels0 g
  Natrium0 mg
  Vitamine E29 mg
  Gamma Oryzanol910 mg

  Ingrediënten

  • Rijstolie uit fysische raffinage

  Bewaren

  Rijstolie kan gaan stollen bij een temperatuur beneden de 12 °C (niet in de koelkast plaatsen, droog en donker bewaren).

  • Land van oorsprong: India

  Over de fabrikant

  www.ricela.com

  www.alesie-rijstolie.nl

  Contactgegevens:

  A.P. Organics Ltd.
  Factory: Saron Road, Dhuri-148024 (Punjab)
  Reg. Off.: Ilnd Floor, Jewel Plaza, College Road, Civil Lines, Ludhiana-141001 (Punjab)

  Betaalmethode

  Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
  Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.