5x Koken met bonen

Van kidneybonen en snijbonen tot witte en zwarte bonen: bij Jumbo vind je ze in allerlei soorten en maten. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam waardoor ze een goede vleesvervanger zijn.

Wil jij graag koken met bonen? We laten je aan de hand van onderstaande recepten zien wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken. 

Bekijk alle recepten

1. Pastasalade kip en sperziebonen

14 ingrediënten  25 min 

Bonen zijn goed met pasta te combineren, zoals in deze pastasalade met onder andere sperziebonen, kip, basilicum en tomaatjes. Het is een heerlijk fris en licht gerecht voor een zomerse dag. Geniet er lekker van in je tuin, op je balkon of neem het mee voor een picknick. 

Bekijk het recept

2. Chili sin carne

9 ingrediënten 25 min 

Chili con carne is hét bonen-gerecht bij uitstek. Maar welke bonen gebruik je er nou voor? In dit recept gebruiken we zwarte bonen, maar je kunt ook voor kidneybonen of bruine bonen gaan. Wat we echter weglaten in dit recept, is vlees. Heb jij al wel eens vegetarische chili op? Zeker het proberen waard.

Bekijk het recept

3. Mini-English breakfast

6 ingrediënten  15 min 

Bonen bij het ontbijt? Heel normaal, volgens de Engelsen. Wij zijn het misschien niet gewend, maar met dit Engelse ontbijt met witte bonen in tomatensaus, rösti, spek en worst, leg je een goede bodem voor een actieve dag. Gegarandeerd geen trek tot aan de lunch.

Bekijk het recept

4. Zalmpakketje

8 ingrediënten  25 min 

En nog zo’n heerlijk licht, zomers recept: zalmpakketjes met tuinbonen en nog een hoop andere groenten en smaakmakers. Je hebt ze al in 10 minuten gemaakt. En dan alleen nog even wachten tot ze gaar zijn. Leg ze in de oven of vervang het bakpapier door aluminiumfolie en leg de pakketjes op de bbq. 

Bekijk het recept

5. Zwartebonenspread met sesam

9 ingrediënten  15 min 

We sluiten het lijstje af met een recept dat je waarschijnlijk niet aan zag komen. We maken een heerlijke spread van zwarte bonen, hazelnoten en sesam, op smaak gebracht met peterselie, komijn en koriander. Een ware smaaksensatie voor op je toastje of stokbrood. 

Bekijk het recept

Meer recepten met bonen

Ontdek alles over bonen

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Food

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.