5 x De lekkerste vitaminebommetjes

Vind jij het een uitdaging om iedere dag aan de aanbevolen hoeveelheid vitaminen te komen? Er is een aantal gerechten waarmee je er in één klap al heel veel vitamines binnenkrijgt. 

Smoothies, salades, soep, pasta en ovenschotels zijn van die gerechten waar je lekker veel verschillende groente- of fruitsoorten aan toe kunt voegen. We hebben een paar recepten voor je uitgezocht vol met vitaminen.

1. Broccolirijstsalade met gerookte kip

7 ingrediënten  15 min 

Deze gezonde salade zit bomvol met groente. De basis is namelijk broccolirijst. Zo krijg je per portie al 200 g broccoli binnen, maar we voegen er zelfs nog meer groenten aan toe. In combinatie met de gerookte kip en caeserdressing is de salade ook nog eens ontzettend lekker.

Bekijk het recept

2. Paddenstoelenpasta met venkel

7 ingrediënten  25 min 

Een makkelijker groentegerecht dan dit ga je niet vinden. We gebruiken hier gemengde ovengroenten, die je een hoop snijwerk besparen. Slechts 5 minuutjes voorbereiden en de oven doet de rest. De venkel, gorgonzola en Italiaanse ham maken van deze maaltijd een smaaksensatie.

Bekijk het recept

3. Spinaziesmoothie

7 ingrediënten  5 min 

In deze frisse smoothie gaat niet alleen spinazie, maar ook fruit. Alle fruitsoorten zijn natuurlijk gezond, maar kiwi, banaan en mango behoren tot de meest vitaminerijke vruchten. En ook in spinazie vind je volop verschillende vitaminen. Kortom: met deze smoothie draagt zelfs je ontbijt bij aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen. 

Bekijk het recept

4. Rijkgevulde groentesoep

8 ingrediënten  330 min 

De naam van het recept zegt al genoeg: hiermee kom je wel aan je vitaminen. We maken eerst bouillon op de ouderwetse manier, met schenkel. En dan al die lekkere fijngesneden groenten erin. Oud maar goud, heerlijk in zijn eenvoud.

Bekijk het recept

5. Zonnige salade met camembert

9 ingrediënten  10 min 

We sluiten de lijst met een zomerse salade, waar opnieuw groente én fruit in gaan. Combineer verschillende slasoorten met aardbeien, linzen en kaas, en je hebt een geweldige maaltijdsalade. Niet genoeg vitaminen voor jou? Voeg dan nog een handje blauwe bessen of gegrilde groenten toe. 

Bekijk het recept

Meer vitaminerijke recepten

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.