7x Spiesjes van de BBQ

BBQ-spiesjes doen het altijd goed op de barbecue. Zo kun je op een spiesje perfect BBQ-vlees en BBQ-groenten combineren. Of leg een spiesje met fruit en vis op de BBQ. Wat je maar lekker vindt. Spiesjes kun je makkelijk grillen op de BBQ. Je draait ze om als ze loslaten. Wil jij er een groot spiesjesfeest van maken? Ontdek dan deze lekkere recepten. Van hartige zalmspiesjes tot halloumi- en groentespiesjes. Genoeg keuze voor iedereen. 

1. Saté van koningsoesterzam

6 ingrediënten  20 min 

Een sateetje had je vast wel verwacht tussen de spiesjes, maar ken je deze al? Een saté van oesterzwam! Een verrassend lekker en spiesje met extra veel smaak. Perfecet voor de vegetarische BBQ. We maken er ook zelf een satésaus bij in dit recept.

Bekijk dit recept

2. Halloumi BBQ-spiesen

7 ingrediënten  30 min 

​​Deze heerlijke halloumispiesen bewijzen dat kaas ook prima op de BBQ kan. Halloumi heeft namelijk een stevige structuur. In combinatie met champignons, paprika en rode ui is het een kleurrijk gerecht en vol van smaak. 

Bekijk dit recept

3. Hartige zalmspiesjes met spek

3 ingrediënten  15 min 

Een spiesje van zalm, spek en sinaasappel. Een originele combinatie die heerlijk smaakt. Het zoete van de sinaasappel, het zoute van de spek en de ziltige smaak van zalm. Ontdek hoe je deze hartige spiesjes zelf maakt.

Bekijk dit recept

4. Fruitige spies met varkenshaas

6 ingrediënten  20 min 

Op een warme zomerdag is het lekker als er stukjes fruit in je maaltijd verwerkt zijn. Lekker fris! Deze fruitige spies hebben we gemaakt van varkenshaas, perzik en courgette. Ook lekker met biefstuk of kipfilet in plaats van varkenshaas.

Bekijk dit recept

5. Biefstuk-auberginespies

9 ingrediënten  45 min 

Dit spiesje hoef je maar 5 minuten te grillen. Zo blijft de biefstuk lekker mals. De aubergine van de BBQ past er goed bij dankzij de vlezige structuur. Wil je een keer een vega variant maken? Vervang dan de biefstuk dan door blokjes tofu. 

Bekijk dit recept

6. Spiesje met garnalen en basilicum

4 ingrediënten  20 min 

Een keer iets totaal anders op de barbecue? Probeer dan eens deze surf en turf van garnalen en spek. Dit spiesje met garnalen en basilicum kun je ook als een soort voorgerechtje tijdens de bbq serveren.

Bekijk dit recept

7. Zomerse fruitspiesjes

7 ingrediënten  15 min 

Op zoek naar een spiesje als toetje van de BBQ? Kies dan voor dit zomerse fruitspiesje. We hebben meloen, perziken, mango, kiwi’s en blauwe pruimen op een spies geprikt. Even grillen en dan serveren met een saus van crème fraîche en honing.

Bekijk dit recept

Ontdek meer BBQ-spiesjes recepten

Meer inspiratie & tips

Vis van de BBQ is verrassend lekker! Van zalm tot forel van de BBQ: ontdek deze 7 recepten met vis van de grill. Ga je voor een lekker vispakketje of een spiesje met vis?

Met kip kun je eindeloos variëren, zelfs op de BBQ. En wie houdt er nu niet van een stukje kip? Ontdek deze lekkere en gevarieerde kip recepten van de BBQ.

Bijgerechten van de BBQ? Waarom niet! Als ‘ie toch al aanstaat. Deze bijgerechten bereid je op de bbq en maken je maaltijd compleet.

Tijdens een BBQ draait het niet alleen om het vlees of de vis, maar zeker ook om de salades. Ontdek deze verrassende salades die perfect bij een BBQ passen.