Dierendag
Dierenwereld

Dierendag 2022, de leukste tips voor jou en je huisdier!

2 september 2022 | Auteur: Jumbo

Wanneer is het Dierendag? Omcirkel 4 oktober 2022 in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier extra mag verwennen! Dit jaar helpen wij graag mee om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt. Hieronder staan 4 tips voor een onvergetelijke dierendag:

Verwen je huisdier met een lekkere snack
Of het nou honden, katten, konijnen of vogels zijn: huisdieren houden van een lekkere traktatie! Pak daarom op Dierendag uit en koop een heerlijke snack voor jouw huisdier. Veel huisdieren vinden het daarnaast leuk om te moeten ‘werken’ voor hun snack. Een leuke manier om daarop in te spelen is bijvoorbeeld het maken van een kattensnoepjes-spoor in huis of het verstoppen van brokjes in een voerbal van de hond.
Wandelen met je hond op nieuwe plekken
Een extra knuffel of aai is al een goed begin van de dag. Honden zijn daar immers dol op. Waar honden ook dol op zijn, is het ontdekken van een nieuwe omgeving en snuffelen aan al het moois wat hij of zij tegenkomt. Loop daarom op Dierendag 2022 eens een ander rondje dan normaal of nóg beter: verken samen een mooi bos of strand. Succes gegarandeerd!  
Trakteer je huisdier op een speciaal diner
Dieren houden nu eenmaal van lekker eten. Trakteer ze daarom speciaal voor Dierendag op een extra bijzondere maaltijd. Van alle huisdieren zijn vooral katten dol op luxere maaltijden. Zo kun je hen echt verwennen met een zalm-, tonijn- of kipfilet gerecht. Wil je echt creatief aan de slag? Dan maak je deze maaltijd helemaal zelf met een mooi katvriendelijk recept. Heb je iets minder tijd tot je beschikking? Neem dan snel een kijkje in ons online assortiment.
Geen eigen huisdier?
Heb je zelf geen huisdier, maar wil je op Dierendag toch wat leuks doen voor de dieren? Laat dan een keer de hond van de buren uit, breng wat snoepjes naar de kat van de buren of bezoek een dierenasiel in de buurt. Deze openen met of rondom Dierendag vaak hun deuren zodat jij een kijkje kunt nemen.

De lekkerste snacks voor jouw hond

Wil jij jouw hond echt verwennen tijdens Dierendag 2022? Dan hebben wij hier de lekkerste snacks voor hem of haar geselecteerd.

Luxe maaltijden en verwen snacks voor jouw kat

Wil jij jouw kat extra in het zonnetje zetten tijdens Dierendag? Dan helpen wij graag mee! Speciaal voor jullie hebben wij hier een aantal luxe maaltijden en verwen snacks geselecteerd.

Het beste voor jouw huisdier! Alles over dierenvoeding

Als dierenliefhebber wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Jouw kat, hond, vis, vogel of gezellige hamster moet iedere dag de juiste voeding krijgen. Ook de kattenbak of kooi moet op tijd schoongemaakt worden. Bij Jumbo hebben we een ruime keuze producten voor jouw huisdier in het assortiment. Bekijk het assortiment voor huisdieren en maak het jezelf makkelijk door de boodschappen online te bestellen.

Alles over dierenvoeding

Meer blogs over dieren

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Tandplak en tandsteen komen veel voor bij het gebit van een kat. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Dierenwereld

Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.