Feestmenu voor geslaagden

Voor alle examenleerlingen blijft dat ene telefoontje spannend. Maar na de verlossende woorden ‘je bent geslaagd’ mag de vlag uit en het feest losbarsten. Misschien niet zoals je het voor ogen had, maar Jumbo is er voor je met de leukste manieren om je diploma te vieren

Maak er een feest-eet-dag van waarbij de geslaagde de hele dag alles mag eten en drinken wat ‘ie lekker vindt. Te beginnen bij een geweldig ontbijt en we sluiten af met een feestelijk drankje. Zo zet je een geslaagde de hele dag in het zonnetje met zijn of haar lievelingsgerechten.

1. Pannenkoeken bij het ontbijt

8 ingrediënten  15 min 

Smile, je bent geslaagd! Met dit ontbijt, bij voorkeur op bed, wordt de geslaagde zeker wakker met een lach op het gezicht. Pannenkoeken en taart in één. Wie wordt daar nou niet blij van? Ontdek snel de rest van het menu om die feestelijke stemming erin te houden.

Bekijk het recept

2. Tompouce bij de koffie of thee

8 ingrediënten  105 min 

Volgende stop: de koffie- of theepauze. Natuurlijk met iets lekkers erbij, want het is feest. Bij Jumbo kun je speciale tompoucen voor geslaagden halen. Of maak indruk met deze zelfgemaakte supertompouce. 

Bekijk het recept

3. Hamburger als lunch

7 ingrediënten  15 min 

Een boterham is veel te gewoontjes voor een feestdag als deze. Wil je de geslaagde echt blij maken? Verras ‘m dan met een waanzinnig lekkere hamburger, zoals deze klassieke burger met gebakken uien, sla, komkommer en tomaat. 

Bekijk het recept

4. Freakshake tussendoor

9 ingrediënten  20 min 

Tijd voor fruit! Maar dan natuurlijk niet zomaar een appel uit het vuistje. Nee, we maken een tropische freakshake met allerlei soorten fruit. En nog wat andere lekkere, minder gezonde dingen. Maar hé, het is feest. Dus vandaag mag het. 

Bekijk het recept

5. Nachoparty bij de borrel

5 ingrediënten  20 min 

Einde van de middag is het perfecte moment voor een kleine nachoparty. Zet deze schaal op tafel en hij gaat gegarandeerd tot de laatste kruimel leeg. Zeker als je een paar vrienden van de geslaagde uitnodigt. 

Bekijk het recept

6. Geslaagde BBQ als diner

7 ingrediënten  48 min 

Met een bbq krijg je altijd het gevoel dat het feest is, dus dat is wat we doen voor het diner. Hamburgers hebben we al op voor de lunch, daarom gaan we nu voor wat anders. Maak iets bijzonders van je bbq met deze malse bavette. 

Bekijk het recept

7. Feestdessert

11 ingrediënten  75 min 

We houden de feeststemming er tijdens het dessert in met deze fantastische roodfruittiramisu. Rood fruit en witte chocolade zijn een gouden combinatie. En met een bolletje vanille-ijs erbij is dit feestdessert helemaal compleet. 

Bekijk het recept

8. Mocktail om te proosten

5 ingrediënten  10 min 

Proost op deze geweldige feest-eet-dag. Proost op alle lekkernijen die voorbij kwamen. Maar vooral: proost op de geslaagde die het geflikt heeft zijn diploma te halen in abnormale omstandigheden. We zijn trots op je en dat verdient een feestelijk drankje.

Bekijk het recept

Meer feestelijke recepten 

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.