Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/Header-elmex.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/navDropDown.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/portrait-junior.png

Melktandjes worden gewisseld voor blijvende tanden

Nog voordat de eerste melktand wordt gewisseld, verschijnen er al blijvende tanden achter de melkkiezen. Geleidelijk aan wordt elke melktand door een blijvende tand vervangen. Rond het vijfde levensjaar van je kind zal de eerste blijvende tand verschijnen en vervolgens zullen de tanden ongeveer blijven wisselen tot hun twaalfde.

Wisselen van de tandenborstel

Een van de meest gebruikte voorwerpen: je tandenborstel! Afhankelijk van de schoonmaaktechniek en de inspanning tijdens het poetsen, kan de borstelkracht van de tandenborstel na lange gebruiksduur worden verminderd. Het poetsen van de tanden is dan niet langer (optimaal) effectief.

Abonneer mij op de tandenborstel-wisselkalender
Wanneer je een nieuwe tandenborstel moet aanschaffen? Elke drie maanden is het goed om een nieuwe tandenborstel te kopen. Mocht je vaak vergeten wanneer je voor de laatste keer je tandenborstel hebt vervangen: abonneer je dan op de tandenborstel-wisselkalender! Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/wissel-tandenborstel.png

Poetsen volgens de 3 B's

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/JuniorA.png

Binnenkant
Begin met de onderkaak.
Poets de binnenkant.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/JuniorB.png

Buitenkant
Poets nu de buitenkant van de
tanden en kiezen.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/JuniorC.png

Bovenkant
Poets dan de bovenkant en
herhaal je deze stappen voor de bovenkaak.
Poetsen van het wisselgebit
Het tandglazuur van de nieuwe tanden is na de doorbraak extra kwetsbaar en daardoor gevoeliger voor cariës. Een typisch gebit voor kinderen in deze leeftijdscategorie wordt gekenmerkt door losse melktanden, openingen tussen tanden en doorbrekende tanden. Deze wisselingen maken het moeilijker om de mondhygiëne optimaal te houden, met als gevolg een verhoogd risico op cariës. Naast de wisselingen liggen de blijvende kiezen, die al eerder zijn doorgekomen, nog lager dan de melkkiezen waardoor deze moeilijk te bereiken zijn met poetsen. Er is extra nodig om deze moeilijke plekken goed te poetsen. Zet de borstel daarom dwars op de tandenrij. Verder is het goed om de tanden van je kind grondig na te poetsen.

Meer fluoride in de tandpasta’s van elmex®
Om de nieuwe blijvende tanden optimaal tegen cariës te beschermen raadt elmex aan om vanaf het vijfde levensjaar voor een tandpasta met een hoger fluoridegehalte (1000-1500 ppm i.p.v. 500-750ppm) te kiezen.

Wanneer ga je wisselen en krijg je nieuwe blijvende tanden?

De tanden breken ongeveer door
rond de aangegeven leeftijden.
Hierbij kan de volgorde variëren.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/Kaken-junior.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/juniorTabel.jpg

Maak tandenpoetsen leuker met elmex ®

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/Downloads/PoetsplanThumb.jpg Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/Downloads/PoetsdiplomaThumb.jpg Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/KleurplaatJuniorThumb.jpg
Poetsplan Poetsdiploma Kleurplaten

Back to school tips

Suiker zit in bijna alles wat we eten en drinken. Niet alleen snacks, frisdrank of sapjes, maar ook de gezonde appel, de boterham en de muesli bevatten suiker. Aangezien we meerdere keren per dag eten, worden onze tanden de hele dag bedreigd.

Eet je kind veel suiker? Let op: de frequente consumptie van voedingsmiddelen met veel suiker is schadelijk voor de tanden. Tandplakbacteriën groeien op suikers en zetten deze suikers in de mond om in zuren. Deze suikerzuren veroorzaken gaatjes.

Een gezond eet- en drinkpatroon en de juiste tandheelkundige zorg zijn daarom bijzonder belangrijk om de tanden van je kind veilig te behouden en te beschermen tegen tandbederf.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/suikerklont-producten.jpg

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/knutsel-tandendoosje.png

Is jouw kind in de wisselperiode? Download dit te gekke elmex® tandendoosje om alle melktanden in te bewaren.

Download het tandendoosje
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/Wit_doosje_kaal.png

Maak kans op leuke prijzen

Maak een foto van je zelf geknutselde elmex® tandendoosje (inclusief gewisselde tanden) en stuur deze naar colgatepalmolivenl@gmail.com. Elke maand trekken we uit de inzendingen een winnaar. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en de foto zal op deze site worden geplaatst.

Verstuur je foto
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Leveranciers/Elmex/img/prijzen.png