Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Aardbeien/Header-mobile-aardbeien.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Aardbeien/Header-desktop-aardbeien.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Aardbeien: om je vingers bij af te likken

Wist je dat de aardbei eigenlijk een schijnvrucht is? De echte vruchtjes van de aardbei zijn namelijk de kleine pitjes aan de buitenkant! Aardbeien zijn super lekker in tal van fruitsalades, smoothies of gewoon door je toetje. Probeer ook eens een boterham of beschuit met schijfjes aardbeien en strooi er wat kristalsuiker overheen, mmm super lekker!

Aardbeien: om je vingers bij af te likken

Wist je dat de aardbei eigenlijk een schijnvrucht is? De echte vruchtjes van de aardbei zijn namelijk de kleine pitjes aan de buitenkant! Aardbeien zijn super lekker in tal van fruitsalades, smoothies of gewoon door je toetje. Probeer ook eens een boterham of beschuit met schijfjes aardbeien en strooi er wat kristalsuiker overheen, mmm super lekker!Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Meer recepten met aardbei

Heb je al trek gekregen na al dat praten over aardbeien en wil je inspiratie opdoen voor de lekkerste gerechten met aardbei? Jumbo heeft alle recepten voor je op een rijtje gezet.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Toetjes met aardbeien

Na een avond vol smakelijke gerechten is het lekker om af te sluiten met iets zoets. Wat dacht je van lekkere zomerkoninkjes met slagroom en vanilleijs? Maak aardbeien extra feestelijk met het recept voor wittechoco-aardbeien met discodip. Of maak een tiramisu lekker fruitig met wat aardbeien. Pak je graag extra uit in de keuken? Bereid dan een heerlijke aardbeientaart. Niet alleen lekker voor vandaag, maar ook nog voor morgen!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Aardbei/Mobile/CP-aardbeien-recept1-tekst-mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Aardbei/Desktop/CP-aardbeien-recept1-tekst .png

Aardbeiensmoothie

Met aardbeien kun je ook een heerlijke smoothie maken. Combineer er eens op los met ander fruit zoals blauwe bessen, frambozen en kersen. Aardbeiensmoothies zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en kunnen op ieder moment van de dag. Doe er bij het ontbijt bijvoorbeeld een lepel havermout bij voor een extra zoete ondertoon en een volle maag!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Aardbeien in een fruitsalade

Aardbeien behoren tot de familie van het zachte fruit en staan ook wel bekend als zomerkoninkjes. Super toepasselijk dus in een frisse fruitsalade! Lekker verfrissend voor bij de  barbecue of tijdens een picknick in het park. Aardbeien zijn heel goed te combineren met andere soorten zacht fruit, zoals bramen, bessen of frambozen. Daarnaast smaken ze ook erg goed in een salade met camembert en balsamico-azijn of als amuse. De aardbei is rijk aan vitamine C en foliumzuur. Dat wordt dus verantwoord genieten van zomerkoninkjes in een salade!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Export-losse-blokken-aardbeien/Mobile/CP-Aardbeien-Recept2-Tekst-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Export-losse-blokken-aardbeien/Desktop/CP-Aardbeien-Recept2-Beeld-Desktop.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Bewaartip

Bewaar aardbeien ongewassen in de koelkast, bij voorkeur op een bordje. Zo voorkom je dat ze gaan kneuzen. Op deze manier kun je aardbeien 3 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan zijn ze tot 12 maanden houdbaar.

Receptvideo’s met aardbeienJumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Export-losse-blokken-aardbeien/Mobile/CP-Aardbeien-Picknick-banner-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Export-losse-blokken-aardbeien/Desktop/CP-Aardbeien-Picknick-banner-Desktop.png