Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/_Update-headers/Header-andijviesalade.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/_Update-headers/Header-andijviesalade.jpg

Andijviesalade: makkelijk, snel en lekker!

Met een salade kun je goed variëren én je kunt het op verschillende momenten van de dag eten. Zo kom je sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Eet een salade bijvoorbeeld als lunch, diner of een kleine salade als bijgerecht. Er zijn verschillende slasoorten die je de basis kunnen vormen voor een verrassende salade: rucola, eikenblad, ijsbergsla en ga zo maar door. Een minder bekende, maar zeker zo lekkere basis voor een frisse salade, is andijvie. Een andijviesalade is makkelijk te maken, snel klaar en door de verfrissende smaak een echte lekkernij!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Andijvie.jpg

Andijviesalade maken

Om een andijviesalade te maken, heb je weinig verschillende ingrediënten nodig. Het is wel zo lekker om naast de andijvie nog een slasoort te gebruiken als basis voor de salade. Combineer de rauwe andijvie bijvoorbeeld met rucola en romaine sla. De volgende stap is dan het kiezen van de andere ingrediënten, zoals fruit, noten of andere lekkere smaakmakers.

Recepten voor andijviesalade

Naast de diverse variatietips, hebben we ook een compleet recept voor je gemaakt. Leef je uit in de keuken met deze lekkere andijviesalade!

Variaties met andijviesalade

Om je wat op weg te helpen met een lekkere andijviesalade, hebben we de beste variatietips voor je op een rijtje gezet. Welke van deze ingrediënten voeg je toe aan de basis?

Andijviesalade met appel

De licht bittere smaak van andijvie is erg lekker in combinatie met een friszoete appel, zoals bijvoorbeeld de Elstar. Snijd de appel in blokjes en voeg deze toe aan de andijvie met andere slasoort(en). Om de andijviesalade met appel nog wat verder aan te kleden, voeg je pecannoten en blauwaderkaas toe. Met een dressing maak je de salade nog extra smakelijk.

Andijviesalade met tonijn

De smaak van tonijn is ook erg lekker in een andijviesalade. Neem een blikje tonijnstukken in water en laat deze uitlekken. Haal de tonijnstukken met een vork los van elkaar en voeg ze toe aan de salade met andijvie. Voor een kleurrijke salade voeg je een rode paprika, walnoten en een avocado toe aan de salade.

Andijviesalade met kip

Houd je niet zo van vis, kies dan voor een andijviesalade met kip. Je kunt een andijviesalade met kip zowel warm als koud eten. Bij een koude salade neem je gerookte kipfilet en snijd je deze in blokjes. Een warme salade maak je door een rauwe kipfilet in blokjes te snijden en vervolgens te bakken in de pan. Kruid de blokjes met bijvoorbeeld kerrie of cajunkruiden. Voeg de kipblokjes direct na het bakken toe aan de salade. Voor een extra bite voeg je nog een handvol gezouten cashewnoten toe. Dat wordt smullen!