Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-appelcake-header-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Jumbo-Najaar-Appel-Appelcake.png

Appelcake: hoe maak je de lekkerste?

Niet alleen een huisgemaakte appeltaart, maar ook een appelcake zorgt voor die heerlijke geur in huis. Voor het bezoek van vanavond, op verjaardagen of als tijdsbesteding met de kinderen: er zijn genoeg redenen te bedenken om een appelcake te bakken. Belangrijk is om hiervoor de goede appel te selecteren. Daarnaast kun je ook variaties aanbrengen op traditionele recepten.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-najaar-ms-slot-260x121-hoverpx.png

Welke appels gebruik je voor een appelcake?

Voor de meeste appelgerechten uit de oven, maar zeker ook voor appelcake, geldt dat het belangrijk is een stevige appel te nemen. De appel moet niet te sappig zijn. Wanneer je een sappige appel gebruikt in een appelcake, zakt de cake in of wordt deze vochtig of klef. Dit komt de cake vaak niet ten goede. Kies daarom voor een stevige en zoetzure appel, zoals de Jonagold, Elstar of Goudreinet.

Hoe maak je een appelcake

Na het proeven van een lekkere appelcake wordt dit je lievelingsgebak. De zoete smaak is namelijk onvergetelijk. In deze video laten we zien hoe je een heerlijke appelcake uit eigen oven maakt. Proef het najaar!Variatietips appelcake

Er zijn veel verschillende recepten voor appelcakes in omloop. Naast deze verschillende recepten zijn er ook variatietips om telkens weer een andere appelcake op tafel te zetten. 

Appelcake met kokosmeel

Kokosmeel wordt veel gebruikt door mensen met diabetes, obesitas of andere welvaartziektes. Een appelcake kan ook worden gemaakt met kokosmeel. Vaak resulteert bakken met kokosmeel in een droge cake, maar in combinatie met appel is dat niet het geval.

Appelcake met Griekse yoghurt

Door Griekse yoghurt in het beslag te verwerken, zorg je ervoor dat de cake niet droog wordt. Dit is ook een tip voor mensen die lactose-intolerant zijn. Zij kunnen de Griekse yoghurt vervangen door een lactose vrije variant en daarmee een lekkere appelcake bakken.

Appelcake met havermout

Havermout wordt regelmatig verwerkt in appelcakes en andere gerechten. Havermout zit boordevol vezels. Je kunt de havermout door het beslag van de appelcake roeren. Er zijn tevens veel andere recepten voor een appelcake met havermout te vinden.

Hoeveel calorieën heeft een appelcake?

Een plak cake is ongeveer 30 gram. Per plak bevat een appelcake 92 kcal en 386 kJ. Per 100 gram bevat een appelcake 308 kcal en 1285 kJ.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-footer-mobiel.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-Najaar-Appel-algemene-pagina-footer-hover.png