Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-appelkruimel-header-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Jumbo-Najaar-Appel-Appelkruimel.png

Appelkruimel: hoe maak je de lekkerste?

Naast de traditionele appeltaart is appelkruimel een geliefde variant. Met een witte laag van poedersuiker en een heerlijke smeuïge vulling is de appelkruimel tijdens verjaardagen en feestjes niet meer weg te denken uit de huiskamer. Met onderstaande tips zet je in een handomdraai de lekkerste appelkruimel op tafel.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-najaar-ms-slot-260x121-hoverpx.png

Welke appels gebruik je voor een appelkruimeltaart?

Stevige, friszure appels zijn de beste appels om mee te bakken. Sappige appels verliezen tijdens het bakken veel vocht, waardoor de taart inzakt. Een bekende appeltaart-appel is de goudreinet. Naast de goudrenet zijn er nog meer appelsin Nederland verkrijgbaar die goed te gebruiken zijn voor een appelkruimel. Jonagold, Elstar en Braeburn zijn voorbeelden van zulke stevige, friszure appels. 

Variatietips

Voor een appelkruimeltaart zijn verschillende variaties te bedenken. Afhankelijk van je smaak, dieet of allergieën kun je een van de variaties toepassen.

Appelkruimeltaart met havermout

Met het verwerken van havermout in de appelkruimeltaart, voeg je veel vezels toe aan je appelkruimeltaart. Door de bloem in de appelkruimeltaart te vervangen door glutenvrij zelfrijzend bakmeel kunnen ook mensen met een glutenallergie genieten van de taart. Havermout is namelijk van nature glutenvrij.

Appelkruimeltaart met noten

Noten en appels gaan goed samen. Daarom is het toevoegen van noten aan de appelkruimeltaart ook een smakelijk idee. Door bijvoorbeeld pecannoten of amandelen toe te voegen aan de vulling van de taart, verrijk je de smaak en maak je de taart knapperig.

Hoeveel calorieën heeft een appelkruimeltaart?

Een gemiddelde portie appelkruimel weegt 125 gram. Per portie bevat 330 kcal en 1485 kJ. Per 100 gram bevat een portie appelkruimel 264 kcal en 1188 kJ.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-footer-mobiel.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-Najaar-Appel-algemene-pagina-footer-hover.png