Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-appelroosjes-header-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Jumbo-Najaar-Appel-Appelroosjes.png

Appelroosjes: hoe maak je de lekkerste?

Er zijn verschillende soorten appelgebak te bedenken, die op verschillende verjaardagen of familieaangelegenheden ten tonele verschijnen. Bekende varianten zijn de appeltaart of appelflappen. Een minstens zo smakelijke lekkernij zijn appelroosjes: niet alleen een lekker klein hapje, maar ook nog eens een lust voor het oog. Appelroosjes worden net als appelflappen gemaakt met bladerdeeg. De appelroosjes zien er net even wat feestelijker uit dan een appelflap, en zijn daarnaast prima zelf te maken.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-najaar-ms-slot-260x121-hoverpx.png

Welke appels gebruik je voor appelroosjes?

De beste appels om mee te bakken zijn stevige appels met een friszure smaak. Wanneer ze warm worden gemaakt in de oven, verliezen ze namelijk niet te veel vocht. Zo blijft het bladerdeeg knapperig en wordt het niet snel slap. De Goudrenet, Jonagold of Elstar zijn goede appels om te gebruiken voor appelroosjes.

Hoe maak je appelroosjes?

Appelroosjes zijn niet alleen erg lekker. Ze zien er fantastisch uit! In deze video laten we je zien hoe je deze zoete roosjes helemaal zelf kunt maken. Als nagerecht of tussendoortje: appelroosjes zijn altijd een traktatie.
 


Variatietip

Zoals bekend gaan appel en kaneel goed samen. Veel recepten voor appelroosjes bevatten niet het ingrediënt kaneel, terwijl het de smaak van je appelroosjes verrijkt. Probeer eens een appelroosje met kaneel en een roosje zonder, om te zien welke appelroosjes je het lekkerst vindt.

Appelroosjes met yoghurt

De stroken bladerdeeg kunnen bij het bereiden van de appelroosjes ingesmeerd worden met yoghurt. Dit zorgt voor een vollere smaak van de appelroosjes. Dit is tevens te doen met een lactose vrije variant.

Hoeveel calorieën heeft een appelroosje

Een appelroosje weegt gemiddeld 55 gram. Per stuk bevat een appelroosje 104 kcal. Per 100 gram bevat een appelroosje 189 kcal.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-footer-mobiel.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-Najaar-Appel-algemene-pagina-footer-hover.png