Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-appelsalade-header-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Jumbo-Najaar-Appel-Appelsalades.png

Salades met appel

Helemaal herfst: salades met appel. Appel is de ideale smaakmaker in een goedgevulde herfstsalade. Bovendien voeg je zo flink wat vitaminen en mineralen toe aan je creatie. De zuren en de bite van de appel geven je salade bovendien een flinke opfrisser. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wordt het een lichte lunchsalade of juist een goedgevulde maaltijdsalade? Alles is mogelijk.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-najaar-ms-slot-260x121-hoverpx.png

Welke appels gebruik je voor een salade?

Zoveel appels, zoveel smaken. Jumbo heeft een breed assortiment aan appels, dat per seizoen kan variëren. Laat je leiden door je eigen smaak.

  • Friszoete tot lichtzure appels zijn het meest geschikt voor een salade. Snijd ze klein, in blokjes of in mooie gelijke dunne plakjes. Vergeet niet om ze te besprenkelen met wat citroensap. Zo voorkom je dat de appel gaat verkleuren en bruin wordt. 
  • Friszoete appels als de Jazz, Royal Gala of Pink Lady gaan goed samen met gedroogde zuidvruchten zoals pruimen of abrikozen, of met licht geroosterde pecannoten. 
  • De friszure Granny Smith is een gouden combinatie met walnoten, crème fraîche en (yoghurt)mayo. Lekker als lunch met een sneetje geroosterd brood.

Saladerecepten met appel


Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-footer-mobiel.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-Najaar-Appel-algemene-pagina-footer-hover.png