Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-appelsap-header-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Jumbo-Najaar-Appel-Appelsap.png

Appelsap: proef het najaar in je glas

De verfrissende smaak van appel komt uitstekend naar voren in een aantal verrassende dranken. Van versgeperste appelsap tot appellikeuren voor spannende cocktails. De appel is enorm veelzijdig!  

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-najaar-ms-slot-260x121-hoverpx.png

Appelsap

Appels bestaan naast vitaminen, vezels en mineralen voor een groot deel uit water. De uitdrukking ‘een appeltje voor de dorst’ bestaat natuurlijk niet voor niets. De appel is dus een fijne vrucht om sap van te maken. Voor appelsap worden meestal erg rijpe appels gebruikt met een mooie rode schil. Omdat ze de hele zomer veel zon hebben gezien, zijn deze appels lekker zoet en geven ze veel smaak. Er zijn ongeveer acht appels nodig voor één liter appelsap. Je kunt zelf makkelijk verse appelsap maken met een sapcentrifuge. Verwijder het hart van de appel en pers de appel uit. Je kunt het sap geheel naar eigen smaak verdunnen door er een scheutje water aan toe te voegen. Bruiswater kan ook erg lekker zijn.

Appel Smoothie

Appelsap is een fijne basis voor een gezonde smoothie. Zeker wanneer je groenten als spinazie of boerenkool toevoegt. Deze groentes zijn uiteraard erg gezond, maar de smaak is niet voor iedereen even toegankelijk. De zoete accenten van de appels camoufleren de wat bittere smaak en laten juist de lekkere ‘groene’ kenmerken van de groentes goed tot hun recht komen. Dankzij de appels is het dus eenvoudig om aan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen.

Appellikeur

Krijg je vrienden over de vloer en mag het allemaal wat spannender? Maak dan een cocktail met appellikeur. Met wat ijsblokjes, bruiswater, versgeperst limoensap en een schijfje appel in een mooi hoog glas zet je in een handomdraai een feestelijke cocktail op tafel. Of drink je ‘m liever on the rocks, in een laag breed glas gevuld met een handvol ijsblokjes? Het is helemaal aan jou.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Appelmobiel/Jumbo-Najaar-Appel-footer-mobiel.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Najaar/Overig/Jumbo-Najaar-Ontbrekende-formaten/Jumbo-Najaar-Appel-algemene-pagina-footer-hover.png