Toegankelijkheid links

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Mobile/Contentpagina-avocado-header-mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Desktop/Contentpagina-avocado-header-desktop.png

Avocado: een eiwitbommetje dat je de hele dag kunt eten

De avocado is de laatste tijd uitgegroeid tot een ware eet-trend. Je komt haar dan ook overal tegen: in salades, tijdens de lunch op een broodje of ‘s avonds in combinatie met een lekker visje. De avocado is een vruchtsoort die meer eiwitten bevat dan alle andere vrucht- en fruitsoorten. Daarnaast is ze rijk aan gezonde vetten, vezels en mineralen. Al met al is de avocado dus een verantwoorde en smakelijke toevoeging aan oneindig veel gerechten!

De lekkerste recepten met avocado

Avocado’s zijn populair. En dat komt goed uit, want dat betekent dat er dus ook erg veel recepten met avocado zijn. Smeer ‘s ochtends een smakelijke rijstwafel of cracker met avocado, maak een lekkere burger met avocado tijdens een brunch of serveer zelfgemaakte guacemole naast nachochips tijdens een borrel. Laat je inspireren door de lekkerste recepten met avocado en zet gemakkelijke en culinaire hoogstandjes op tafel met een beetje hulp van Jumbo!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Mobile/Contentpagina-avocado-recept1-tekst-mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Desktop/Contentpagina-avocado-recept1-tekst-desktop.png

Heerlijke salades met avocado

Met avocado maak je de lekkerste salades. Combineer avocado met verschillende ingrediënten en smaken. De smaak van avocado is niet zo overheersend, dus ze past overal goed tussen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke salade met avocado, komkommer, bladsla, tomaatjes, ei, kikkererwten, cashewnootjes, garnaaltjes of gegrilde kip en een goede dressing. Een salade waar eigenlijk alles in zit: dat wordt genieten! Leuk om in kleine schaaltjes te serveren als tapas of om mee te nemen naar een picknick.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Mobile/Contentpagina-avocado-recept2-tekst-mobile.pngJumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Mobile/Contentpagina-avocado-recept2-image-mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Desktop/Contentpagina-avocado-recept2-tekst-desktop.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Avocado/Desktop/Contentpagina-avocado-recept2-image-desktop.png

Smoothies met avocado

Heb je na het maken van heerlijke hapjes, burgers en salades nog een beetje avocado over? Geen probleem! Maak er een heerlijke smoothie mee. Probeer bijvoorbeeld Jumbo’s recept voor een smoothie met banaan, avocado en havermout en geniet ook van je laatste stukje avocado.

Help je avocado rijpen

Bij Jumbo vind je diverse avocado’s in het assortiment. Zo hebben we eetrijpe avocado’s, maar ook avocado’s die je langer kunt bewaren. Is je avocado nog niet rijp en kun je niet wachten om er iets heerlijks mee te maken? Probeer dan een van onze tips om je avocado een handje te helpen!

In de oven
Verpak je avocado met aluminium folie, leg de avocado op een bakplaat in de oven en zet de oven 10 minuten op 90 graden.

In de magnetron
Prik een paar gaatjes met een vork rondom de schil van de avocado. Leg de avocado 30 seconde in de magnetron op een gemiddelde temperatuur.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Asperges/Mobile/Contentpagina-asperges-footer-mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Asperges/Desktop/Contentpagina-asperges-footer-desktop.png