Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole -Header-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Header-Desktop.png

Guacamole: een smakelijke dipper van avocado

Guacamole is een heerlijke dipsaus. Het wordt gemaakt van avocado en een aantal andere ingrediënten. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit het zuiden van Mexico waar ook avocado’s vandaan kwamen. Guacamole wordt in Nederland vaak gegeten als dipsaus: samen met het chilisausje dippen wij hier graag onze nacho’s met kaas in. Ook is guacamole super makkelijk om te maken. Hoe het moet? Dat lees je hier!


Navigeer direct naar:
Guacamole maken>
Guacamole recept>
Recepten met guacamole>
Guacamole bewaren>Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole -Recept1-Tekst-Mobile.pngJumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Recept1-Image-Desktop.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Recept1-Image-Desktop.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Recept1-Tekst-Desktop.png


Guacamole maken

Guacamole maken is makkelijker dan je denkt. Het kan op verschillende manieren! Ga je voor de kant en klare guacamole mix, of wil je graag zelf verse guacamole maken?

Guacamole recept

Guacamole maken doe je met dit guacamole recept. Volg deze handige stappen en jij hebt binnen no-time deze guacamole gemaakt!
  1. Snijd de avocado’s in de lengte door en draai de twee helften in tegengestelde richting zodat het vruchtvlees loskomt van de pit. 
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak of pureer dit in een bakje 
  3. Knijp een limoen uit boven de geprakte avocado. Meng het geheel vervolgens door 
  4. Snipper een sjalotje, de rode peper en een teentje knoflook. Wil je de smaak van de peper wat milder maken? Verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten van de rode peper. Voeg het toe aan het avocado mengsel en meng door 
  5. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd in kleine blokjes. Voeg de tomaat ook toe aan het avocado mengsel. Meng het geheel goed door. Wil je graag een glad mengsel, zonder stukjes? Mix het geheel dan goed door met een staafmixer. 
  6. Je guacamole is klaar!

Recepten met guacamole

Guacamole kun je gebruiken bij veel verschillende gerechten. Vooral Mexicaanse gerechten gaan erg goed met guacamole! Een lekkere taco, wrap of tortilla besmeerd met smakelijke guacamole? Of ga je toch voor die lekkere nacho’s met guacamole, om lekker ‘s avonds op de bank op te smikkelen?Guacamole bewaren

Wanneer je veel guacamole hebt gemaakt en je een gedeelte wilt bewaren, of je hebt genoeg op maar vind het zonde om weg te gooien, dan kun je de guacamole zeker nog even bewaren. Hoe bewaar je guacamole?
  1. Leg de guacamole in een bakje 
  2. Gebruik een lepel en strijk het geheel glad 
  3. Pak wat kraanwater en giet het over de guacamole heen 
  4. Het water laagje mag ongeveer een halve centimeter dik zijn 
Verpak het bakje met huishoudfolie en zet het in de koelkast Ga je de guacamole opnieuw gebruiken? Haal de folie er dan vanaf, giet het water uit het bakje en roer even goed door. Je guacamole is nu nog steeds even lekker als voorheen!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Recept2-Tekst-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Guacamole/CP-Guacamole-Recept2-Tekst-Desktop.png