Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-header-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-header-Desktop.png

Banaan: een heerlijk stuk fruit vol goede koolhydraten

Als onderdeel van de familie fruit neemt de banaan een mooie plek in op de Schijf van Vijf. Echter is de banaan wel een bijzonder soort fruit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ananas, mango of kiwi bevat de banaan niet veel vitamine C, maar vind je er wel veel voedingsvezels, kalium en zetmeel in terug. Daarnaast is de banaan ook het meest calorierijke soort fruit dat we eten: een banaan bevat gemiddeld zo’n 124 calorieën per banaan (95 kcal per 100 gram). Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Acties/Voordeel/MS-Slots/Bananen.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Acties/Voordeel/MS-Slots/Bananen-Mobile.png

Bananen op elk moment van de dag

Naast het bananenbrood zijn er natuurlijk nog heel veel andere gerechten met banaan. Je kunt een banaan zowel koud als warm eten, dus alleen daarmee kun je al veel variëren. Wil je toch ook eens graag iets anders bereiden met banaan? Probeer dan banaan pannenkoeken of maak een heerlijke smoothie met banaan. Ook gedroogd kun je de banaan serveren als bananenchips, of snijdt ‘m in stukken en verwerk ‘m in havermoutpap of ontbijtmuffins. Oh, en vergeet ‘m ook niet uit te nodigen voor de gourmet: daar kun je een heerlijke gebakken banaan met chocoladesaus van maken. Laat je inspireren door onze recepten met banaan en maak er een gezellig en koolhydraatrijk feestje van.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-recept1-image-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-recept1-tekst-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-recept1-image-Mobile.pngJumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-recept1-tekst-Mobile.png

Bananenbrood maken

De laatste jaren is het bananenbrood een ongekend populair gerecht geworden. De reden voor deze opkomende trend? Daar kunnen we vanalles voor bedenken. Sommige mensen zien het bananenbrood als gezonde snack voor tussendoor, anderen eten bananenbrood vanwege een sportdieet en omdat hier veel langzaam verteerbare koolhydraten in zitten.

Maar je hebt natuurlijk helemaal geen bijzondere reden nodig om een heerlijk bananenbrood te maken: het is gewoon heel erg lekker! Als tussendoortje, ontbijt of als afsluiter van je lunch of diner: een bananenbrood smaakt altijd.

Het maken van een bananenbrood is ook heel gemakkelijk. Bij Jumbo vind je een smakelijk recept voor bananenbrood. In slechts een paar stappen heb je zelf een bananenbrood gemaakt. Daarnaast kun je voor een bananenbrood ook overrijpe bananen gebruiken: perfect tegen voedselverspilling!

Naast de ingrediënten uit het recept kun je zelf ook nog feestelijke variaties bedenken, bijvoorbeeld het toevoegen van walnoten of blauwe bessen.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-recept2-tekst-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-recept2-image-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-recept2-image-mobile.pngJumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-recept2-tekst-Mobile.png

Bananen bewaren

Heb jij trek gekregen in bananen na het zien van bovenstaande recepten en heb je ze al in huis gehaald. Neem dan eens een kijkje tussen onze verschillende tips over het bewaren van bananen.
  • Een banaan houdt niet van de kou. Bewaar je bananen daarom nooit in de koelkast, maar berg ze op een koele, droge en donkere plek op.
  • Je kunt een banaan buiten de koelkast zo’n 3 tot 7 dagen bewaren
  • Ander fruit, zoals appels, avocado en peren, rijpen of bederven sneller wanneer je ze bij bananen bewaart. Zoek daarom een andere plek voor je bananen dan bij de rest van het fruit.
  • Door vershoudfolie om de bovenkant van een tros bananen te wikkelen, kun je ze langer bewaren.
Waren je ogen groter dan je maag en heb je misschien een te grote tros gekocht? Geen probleem. Vries de bananen gewoon in en verwerk ze later in een smoothie of maak er een ijsje van. Mmm, dat is smullen!

Voedingswaarden bananen

De banaan zit boordevol energie, vet, vezels, koolhydraten, mineralen en vitamines. We hebben ze hieronder allemaal op een rijtje gezet (bron: NEVO).

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Desktop/Contentpagina-banaan-Ingredienten-Desktop.png

Voedingswaarden bananen

De banaan zit boordevol energie, vet, vezels, koolhydraten, mineralen en vitamines. We hebben ze hieronder allemaal op een rijtje gezet (bron: NEVO).

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Banaan/Mobile/Contentpagina-banaan-Ingredienten-Mobile.png