Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/BBQ/BBQ-visuals/BBQ-Headers-2018/Header-BBQ-tips-desktop-v2.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/BBQ/BBQ-visuals/BBQ-Headers-2018/Header-BBQ-tips-mobile-v2.jpg

BBQ Tips

Tips voor de barbecue
Bijna ieder gezelschap kent er wel één: iemand die het bbq-schort draagt, de vleesvork in de hand neemt en al het lekkers op de barbecue precies op tijd weet om te draaien. Ideaal, want barbecueën is toch niet altijd even makkelijk. Hebben jullie deze handige Harry niet in de familie of vriendenkring? Geen probleem. We voorzien je graag van de beste bbq-tips om ervoor te zorgen dat je zorgeloos van de barbecue avond kunt genieten! Hierbij een aantal hygiëne tips.
 1. Gebruik aparte vork om het vlees op de barbecue te leggen, en gebruik een aparte vleestang om het vlees om te draaien. Let op: gebruik de vork alleen maar om het rauwe vlees op de barbecue te leggen!
 2. Draai het vlees regelmatig om zodat het niet verbrandt
 3. Benieuwd of het vlees gaar is? Zet een bordje naast de barbecue en snijd het vlees door met een schoon mes. Rundvlees kun je best rood eten. Varkensvlees mag heel lichtroze zijn, maar kippenvlees kan pas gegeten worden als het helemaal wit is.
 4. Draag een goed schort als je voor de barbecue staat. Soms wilt er wel iets spetteren waardoor je een vetvlekje in je kleding kunt krijgen.
 5. Ga je het vlees rondbrengen? Leg het vlees dan op een schoon bord en breng het rond. Ga je het bord nogmaals gebruiken om vlees rond te brengen? Spoel het dan eerst even goed af.
 6. Zorg ervoor dat je sausjes, broodjes en drinken weer bijgevuld wordt als het op is. Zo geniet iedereen continu van alle lekkernijen tijdens de barbecue.
 7. Genieten van de barbecue!

Aansteken BBQ

Hoe steek je de barbecue aan?
Hoe je de bbq aansteekt is afhankelijk van het type barbecue.
We zullen het voordoen met de twee populairste soorten: de gasbarbecue en de houtskoolbarbecue.
De gasbarbecue aansteken
 1. Zet de gasbarbecue en de gasfles op een stabiele ondergrond.
 2. Sluit de gasfles middels de slang aan op de barbecue. Draai de schroeven goed aan. 
 3. Draai het gaskraantje open. 
 4. Na een minuut kan de gasbarbecue ontvlamt worden. Haal de deksel van de barbecue. Draai aan de knop om het gas open te zetten en druk op de startknop. Er zit vaak een startknop op een gasbarbecue. Zit dit er niet op? Gebruik dan een lange aansteker, waardoor je zelf niet vlakbij het vuur hoeft te komen.

De houtskoolbarbecue aansteken
De houtskoolbarbecue kan op verschillende manieren aangestoken worden:
 1. Gebruik een brikettenstarter. Stop deze vol met briketten, zet de brikettenstarter op een vuurtje en wacht tot de briketten mooi egaal grijs zijn. Je kunt de briketten vervolgens in de barbecue leggen, een rooster eroverheen en je kunt gaan barbecueën!
 2. Leg een onderrooster in de barbecue. Leg hier ongeveer 8 aanmaakblokjes op en steek ze aan met een lange aansteker. Leg hier vervolgens een tussenrooster op. Dit tussenrooster bedek je met houtskool of briketten. Één dun laagje houtskool of briketten is genoeg om de barbecue heet te maken. Wanneer de kolen of briketten geen vlam meer vatten, is het tijd om te barbecueën! Leg het grote rooster er boven op en barbecueën maar.

De electrische barbecue aansteken
Ook kun je op een elektrische bbq barbecueën. Zo steek je de elektrische bbq aan:
 1. Let op dat het snoertje altijd goed vast zit en plat op de grond ligt. Zo kun je niet over de snoer heen vallen.
 2. Zet de elektrische bbq op de middelste hitte stand. Wanneer je hem op de hoogste stand zet heb je kans dat het vlees aanbrandt.
 3. Zet de barbecue aan en gaan!

Handige producten voor jouw BBQ

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/BBQ/BBQ-visuals/BBQ2018-Footer-mobile.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/BBQ/BBQ-visuals/BBQ2018-Footer-desktop.jpg