Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Mobile/Contentpagina-blauwebes-header-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Desktop/Contentpagina-blauwebes-header-Desktop.png

Blauwe bessen: rijk aan vitamines en vezels

De blauwe bes behoort tot het fruit en wordt in Nederland veel gegeten. Blauwe bessen vallen in het rijtje van de ‘superfoods’. Dit komt omdat de blauwe bes boordevol vezels en vitamines zit. Hierdoor zou je dus kunnen zeggen dat de blauwe bes gezond is. Daarnaast bevat ze weinig calorieën, wat ook vaak een voorwaarde is om te worden toegelaten tot het rijtje superfoods.

Bij Jumbo hebben we verschillende soorten blauwe bessen in het assortiment. Je vindt ze terug op de groenteafdeling of vers ingevroren uit de vriezer. Wat ga jij eten met deze vezelrijke vitaminebom?
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Acties/Voordeel/MS-Slots/Blauwebes.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Acties/Voordeel/MS-Slots/Blauwebes-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Mobile/Contentpagina-blauwebes-recept1-tekst-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Mobile/Contentpagina-blauwebes-recept1-image-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Desktop/Contentpagina-blauwebes-recept1-image-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Desktop/Contentpagina-blauwebes-recept1-tekst-Desktop.png

Blauwe bessen op ieder moment van de dag


Met blauwe bessen kun je alle kanten op, de hele dag door. Letterlijk. Blauwe bessen eet je van ontbijt tot dessert, van gezonde snack tot traktatie en alles wat er tussenin zit. Zo begin je je dag bijvoorbeeld met een heerlijke smoothie met blauwe bessen, verras je visite met een heerlijke muffin met blauwe bessen en eet je als dessert na een smakelijk diner een lekker pannenkoekje met roomijs en blauwe bessen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de blauwe bes combineert er wel goed mee. Bijvoorbeeld in dit recept voor een ontbijtje met muesli en blauwe bessen of deze pindakaasbrownie met blauwe bessen en poedersuiker.


Recepten met blauwe bessen


Bij Jumbo houden we van inspireren. Zo hebben we diverse heerlijke recepten voor je opgesteld waarmee je de lekkerste hapjes en gerechten maakt. Je hebt er al een aantal voorbij zien komen op deze pagina, maar dat is natuurlijk lang niet alles. Neem een kijkje tussen al onze smakelijke recepten met blauwe bessen en maak er een gezellig feestje van met deze vrolijke besjes!

Hoe bewaar je blauwe bessen?


Je bewaart blauwe bessen het beste in de koelkast. Hier zijn ze maximaal 3 dagen houdbaar. Bewaar je ze buiten de koelkast, dan doe je er verstandig aan om ze binnen een dag op te peuzelen. Je kunt blauwe bessen ook invriezen. In de vriezer kun je blauwe bessen 8 tot 12 maanden bewaren. Maar met al die lekkere bovenstaande recepten haal je die 12 maanden natuurlijk nooit.

Bewaartip
Bewaar blauwe bessen in een papieren zak in de koelkast. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je blauwe bessen niet vochtig worden. Leg ze eventueel op een keukenpapier om vocht op te vangen.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Mobile/Contentpagina-blauwebes-recept2-tekst-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Mobile/Contentpagina-blauwebes-recept2-image-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Desktop/Contentpagina-blauwebes-recept2-tekst-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Blauwe bes/Desktop/Contentpagina-blauwebes-recept2-image-Desktop.png

Blauwe bessen en bosbessen


Er bestaat nogal wat verwarring over de verwantschap tussen blauwe bessen en bosbessen: zijn het zusjes, nichtjes misschien, of zijn het twee benamingen voor dezelfde vrucht? Dit laatste is sowieso niet het geval, er bestaan wezenlijke verschillen tussen de bosbes en de blauwe bes. Zo heeft een bosbes een blauw innerlijk én uiterlijk, waar de blauwe bes een wit vruchtvlees heeft. De blauwe bes is een gekweekte soort, terwijl de bosbes een wilde fruitsoort is. En ook in smaak zijn dezetwee bessen verschillend: de blauwe bes is wat zoeter dan de bosbes.

Heb je een vergissing gemaakt en bosbessen in huis gehaald? Geen probleem. Ook met bosbessen maak je heerlijke recepten. Kijk zelf maar!