Smoothies met boerenkool

Je dag beginnen met een lekkere smoothie? Of jezelf een energieboost geven onder het genot van deze bron van vitaminen? Welke redenen je ook kunt verzinnen, een groene smoothie is altijd een goed idee. Misschien ken je boerenkool alleen van de oer-Hollandse boerenkoolstamppot, maar na vandaag is het ook het belangrijkste ingrediënt voor een heerlijke smoothie!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Boerenkool.jpg

Smoothie met boerenkool maken

Een blender, fruit en wat water is alles wat je nodig hebt voor een boerenkool smoothie. Om een smoothie met boerenkool te maken, begin je met de basis. Kies je favoriete fruit, bijvoorbeeld banaan of appel, en doe dit in de blender. Voeg water toe. Blend het fruit met het water en voeg vervolgens een handvol boerenkool toe. Nog eens goed blenden en je smoothie met boerenkool is klaar voor de start. Voor een extra stevige en romige smoothie kun je yoghurt gebruiken in plaats van water.

Verschillende boerenkoolsmoothies

Welk fruit het lekkerst is in combinatie met boerenkool, is deels afhankelijk van je persoonlijke smaak. Het fruit dat in smoothies vaak wordt gecombineerd met boerenkool is banaan, appel of peer. Daarnaast is mango ook een heerlijke vrucht om in een smoothie met boerenkool te verwerken. Wil je voor een volledig groene smoothie gaan? Maak dan een smoothie met boerenkool en avocado. Voeg wat melk, yoghurt of fruitsap toe en je boerenkoolsmoothie is klaar om gedronken te worden.

Lekkerste smoothie met boerenkool

Het recept voor de allerlekkerste smoothie met boerenkool vind je bij Jumbo. Vanaf nu wil je nooit meer een andere smoothie!