Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente/SEO/Jumbo-Winter-seo-content-visuals-png/header-seo-boerenkool-salade.png

Boerenkoolsalade

Er zijn verschillende gerechten te bedenken met boerenkool. Toch zul je bij boerenkool al snel denken aan de oer-Hollandse stamppot. Logisch, die is natuurlijk ook heerlijk. Zeker op een winterse dag. Toch kun je het hele jaar door lekkere gerechten maken met deze groene kool. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boerenkoolsalade als bijgerecht van een smakelijk diner?
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Boerenkool.jpg

Boerenkoolsalade maken

Je kunt redelijk eenvoudig een boerenkoolsalade maken. Neem een zak gesneden boerenkool. Doe de boerenkool vervolgens in een schaal. Voeg 3 eetlepels azijn en 6 eetlepels olijfolie toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed de boerenkool ongeveer 3 minuten, zodat deze wat zachter wordt. Je kunt de kool na 10 minuten als sla eten. Bereid ondertussen de andere ingrediënten voor je originele boerenkoolsalade.

Recept boerenkoolsalade

Naast het noemen van de beste variatietips, helpen we je ook graag met een lekker en makkelijk recept. Duik de keuken in met deze topper en zet in een handomdraai een smakelijke boerenkoolsalade op tafel!

Variaties met boerenkoolsalade

Als de basis klaar is kun je beginnen met de volgende stap: de salade aankleden. Welke ingrediënten maken een boerenkoolsalade extra lekker? Je kunt verschillende smaakmakers gebruiken, denk aan quinoa, noten, avocado en pijnboompitten. Hieronder geven we wat tips.

Boerenkoolsalade met quinoa

Een salade kun je natuurlijk als hoofd- of bijgerecht eten. Met o.a. quinoa maak je van een salade een voedzame maaltijdsalade. Bereid de quinoa zoals op de verpakking en verdeel deze over de boerenkool. Warme noten en vruchten, zoals gegrilde ananas, kun je naar smaak toevoegen. Maak de salade lekker winters. Voor een extra vullende boerenkoolsalade met quinoa kun je ook zoete aardappel toevoegen. Geniet van een heerlijke zelfgemaakte boerenkoolsalade.

Boerenkoolsalade met avocado

Avocado is een fruitsoort die steeds populairder wordt en daarom ook in steeds meer gerechten opduikt. Een avocado combineert ook goed in een smakelijke boerenkoolsalade. Snijd een avocado in blokjes en voeg deze toe aan de geweekte boerenkoolsalade. In een handomdraai maak je ook van de boerenkoolsalade met avocado een stevige salade. Voeg quinoa en zwarte bonen doe aan de boerenkoolsalade en garneer met een handje vol geroosterde pijnboompitten. Een lichtzure dressing past perfect bij deze salade en maakt deze helemaal af.

Boerenkoolsalade met granaatappel

De smaak van granaatappelpitjes geven je boerenkoolsalade een fris tintje. Naast de granaatappel heeft je boerenkoolsalade dan ook niet veel ingrediënten nodig. Amandelschaafsel en zonnebloempitten geven een andere bite aan de salade en daarnaast ook een lekkere smaak. Maak een simpele dressing met olie en azijn, strooi er wat zout en peper overheen en geniet!