Toegankelijkheid links

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Ontzomeren/Header-Salade-mobile.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Ontzomeren/Header-Salade.jpg

Maak een feestje van je salade

Bouw je eigen salade


Het is heerlijk om een maaltijdsalade te eten als lunch of diner. Lekker fris, makkelijk te maken en nog gezond ook. Bouw je eigen salade met je favoriete ingrediënten. Zorg voor een goede mix van smaken. We helpen je een handje op weg om de perfecte salade te bouwen. Laat je inspireren door het uitgebreide assortiment bij Jumbo.

Stap 1: Kies je sla

De basis van je salade is natuurlijk de sla. Bij Jumbo hebben we verschillende soorten sla. Kies jij voor een frisse ijsbergsla, kropsla of een pittige rucola? Probeer ook eens een slamelange of bladspinazie.

Stap 2: Kies je kleur met groente en fruit

Voeg extra groente of fruit toe aan je salade. Met tomaten, radijsjes, aardbeien of maïs zorg je voor kleur in je salade, maar vooral ook voor extra vitamines. Door al die vrolijke kleuren, wordt jouw salade een feestje.

Stap 3: Kies je eiwit

Met het toevoegen van eiwit zorg je voor een salade die goed vult. Bovendien maakt dit je salade extra lekker. Voeg bijvoorbeeld ham, kip, tonijn of kaas toe, maar denk ook eens aan de vegetarische opties zoals kikkererwten, kidneybonen of quinoa.

Stap 4: Kies je dressing

Met een smeuïge dressing voeg je smaak toe aan je salade. Maak jij zelf een vinaigrette van olijfolie en azijn, kies je voor een lekkere dressing uit een flesje of voor een feestelijke crème di balsamico?

Stap 5: Kies een knapperige topping

Om je salade af te maken kies je voor een knapperige topping. Zorg voor een lekkere ‘bite’ door noten of croutons toe te voegen. Maar probeer ook eens pompoenpitten, gefruite uitjes of sesamzaadjes.

Saladerecepten

We hebben ook een aantal heerlijke saladerecepten voor je samengesteld. Makkelijk te maken, gezond en lekker. Verras je familie én jezelf met deze salades.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png