Smoothie met broccoli

De groene smoothie wordt met de dag populairder. Je kunt verschillende groenten en fruit in een groene smoothie verwerken. Zo kun je de dag al beginnen met een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Bekende groenten voor in de groene smoothie zijn andijviespinazie en boerenkool. Maar ook broccoli kun je gebruiken voor een groene smoothie. Het is heel makkelijk om te maken, boordevol vitaminen en het smaakt ook nog eens heel lekker. De perfecte start van een nieuwe dag!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Broccoli.jpg

Smoothie met broccoli maken

Een smoothie maken is niet veel werk. Als je alle ingrediënten in huis hebt, is het een kwestie van alles in de blender doen, even blenden en klaar is je smoothie. Gebruik hiervoor alleen broccoliroosjes. Bij het maken van broccolisoep kun je de stronk van de broccoli gebruiken in de soep. Bij een smoothie kun je dat beter niet doen. Naast broccoli gebruik je nog andere groenten en fruit. Doe deze met de broccoliroosjes in de blender. Om de smoothie wat dunner te maken, voeg je melk of water toe. Verdunnen met een fruitsap is ook mogelijk.


Recept broccoli smoothie

Om je nog beter op weg te helpen, hebben we een lekker recept voor een smoothie met broccoli voor je samengesteld. De combinatie van broccoli met sinaasappel zorgt voor een verfrissende en lichtzure smoothie boordevol vitamines. Een fijne manier om je dag te beginnen.

Variaties met broccoli smoothies

Om telkens weer een andere smaaksensatie op tafel te zetten, kun je variëren met verschillende ingrediënten. Om je te inspireren, hebben we de lekkerste variatietips voor je op een rijtje gezet.

Verschillende smoothies met broccoli

Er zijn heel veel verschillende soorten groenten en fruit te combineren met broccoli in een smoothie. Voor een groene smoothie kun je broccoli combineren met kiwi en banaan. Daarnaast is een smoothie met broccoli en wortel of ananas ook erg lekker. Voor een frisse smoothie combineer je broccoli met druiven of een kiwi. Wat je ook kiest, een ding is zeker: je glas zit vol met vitamines. Geniet van je eigengemaakte smoothie met broccoli!