Toegankelijkheid links

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/640_mobiel_mobile.png

Broccolisoep: snel op tafel en écht genieten!

Een soep van broccoli is een lekker begin van het avondeten. En maak je de soep zelf, dan is het helemaal genieten!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Winter/_ms-slot/MS-Broccoli.jpg

Broccolisoep maken

Met weinig ingrediënten zet je al een heerlijke broccolisoep op tafel. Je begint met het fruiten van een uitje. Vervolgens doe je de broccoliroosjes in de pan, gevolgd door een liter bouillon, of bouillonblokjes met water en breng alles aan de kook. Met de staafmixer of in de blender pureer je alles tot een gladde massa. Hiermee is de basis van de broccolisoep gelegd! Je kunt vervolgens kruiden of room naar smaak toevoegen.

Recepten voor broccolisoep

Na alle lekkere variatietips sta je vast al te trappelen om in de keuken aan de slag te gaan. Bekijk alle recepten voor broccolisoep en kies daarbij een variatietip om een extra smakelijke soep op tafel te zetten.

Variaties met broccolisoep

Maak je regelmatig broccolisoep en wil je wat meer in smaak variëren? Naast verschillende kruiden, kun je ook een van onderstaande variatietips gebruiken voor je broccolisoep. Zo serveer je telkens een andere smaaksensatie.

Broccolisoep met spekjes

Voeg wat uitgebakken spekjes toe aan de soep voor een lekkere bite. Bak de spekjes apart in een koekenpan en laat ze lekker krokant worden. Strooi ze net voordat je de soep serveert in het bord.

Broccolisoep met room

Voor een romige en volle soep voeg je room toe aan de broccolisoep. Bij room kun je denken aan crème fraiche of kookroom. Reken op 250 ml kookroom per liter bouillon. Een kruidenkaas brengt weer wat extra smaak met zich mee en is dus ook een goed alternatief om de broccolisoep lekker romig te maken. Voeg twee flinke eetlepels kruidenkaas toe aan een liter soep.

Broccolisoep met kokosmelk

Wil je smullen van een romige broccolisoep, maar wil je graag lactosevrij eten? Vervang dan de room in je recept door kokosmelk. Je kunt hiervoor dezelfde hoeveelheden aanhouden als bij de kookroom. Dat wordt lactosevrij smullen van een heerlijke zelfgemaakte soep!

Broccolisoep met munt

Voor een broccolisoep met een scherp en verfrissend randje, voeg je munt toe aan de soep. Doe dit net voordat je de soep gaat pureren. Een handvol muntblaadjes brengt al genoeg smaak aan een liter soep.