Laden...

Brunch: de allerlekkerste recepten en inspiratie

Een brunch heeft vaak een feestelijk tintje. Het zijn eigenlijk twee maaltijden in één: ontbijt en lunch. Zie je het al voor je? De ontbijttafel vol heerlijke gerechten om met de familie van te smullen! Zelfgemaakt brood, scones, rozijnenbollen, yoghurt met vers fruit, gekookte eieren en verschillende soorten muesli. Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het wel terug tijdens een brunch met het gezin. Probeer ook eens onze vernieuwde kaiserbroodjes.

Brunchen doe je vaak tijdens speciale gelegenheden, zoals met Kerst, Pinksteren, Moederdag en Pasen. Met behulp van de smakelijke brunch recepten,
handige video’s en diverse voorbereidingstips van Jumbo zet jij in een handomdraai een heerlijke paasbrunch of kerstbrunch op tafel. Verwen iedereen met heerlijke en creatieve hoogstandjes uit eigen keuken.

Maak knapperige broodjes en sandwiches

Voor de liefhebber een kopje soep

Rijkgevulde en frisse salades

Knapperige quiches en hartige taarten

High tea of brunch?

Vergelijkbaar met een brunch is de high tea: je serveert een pot thee met allerlei hartige en zoete hapjes. Je kunt hierbij denken aan petit fours en macarons, maar ook aan hartige scones en bladerdeeghapjes. Een high tea heeft dus veel overeenkomsten met een brunch. Toch is er wel een verschil: het tijdstip waarop een high tea of brunch wordt gehouden. Een brunch vindt plaats tussen ontbijt en lunch, vaak rond 11.00 uur. Een high tea wordt vaak na de lunch gehouden, bijvoorbeeld rond 15.00 uur in de middag. In sommige gevallen wordt de thee ook ingewisseld voor wijn en spreek je van een ‘high wine’. Een aanrader voor een gezellige middag met familie en vrienden!