Laden...

Brunchtips

Brunchen met vrienden of familie is altijd erg gezellig: met z’n allen aan een goedgevulde, prachtig gedekte tafel genieten van creatieve baksels en leuke verhalen. Maar voorafgaand aan zo’n mooie tafel, moeten er mensen worden uitgenodigd en brunchgerechten worden uitgezocht.

Bij Jumbo denken we graag met je mee hoe je van iedere brunch een succes kunt maken. We bieden je inspiratie en recepten voor een gemakkelijke brunch, een voordelige brunch, een culinaire brunch en een brunch met kinderen. Met behulp van handige lijstjes en tips maak jij van iedere brunch een smakelijk succes!

Stap 1: het organiseren van de brunch

Bij Jumbo helpen we je graag met het organiseren van je brunch. Het begint vaak bij het samenstellen van het gezelschap en het prikken van een datum. Bij nationale feestdagen zoals Pasen is een datum prikken zo gebeurd. Op andere momenten kan dit lastig zijn. Met behulp van een datumprikker kan iedereen aangeven wanneer hij/zij beschikbaar is en rollen daar de beste opties uit. Het nadeel van zo’n datumprikker is dat je van al je gasten een e-mailadres moet hebben. Heb je deze e-mailadressen niet, dan kun je er voor kiezen om in WhatsApp een groepsapp aan te maken waar je de datum met elkaar afstemt.

Stap 2: wie doet wat voor de brunch?

Bij het samenstellen van een brunch komt een boel kijken: boodschappen doen, verschillende gerechtjes maken, de tafel versieren en misschien wel een menukaart samenstellen. Voor kleine gezelschappen is dit nog wel te doen, maar bij een gezelschap van meer dan 8 personen, kun je hier best wat hulp bij gebruiken. Vraag daarom hulp van je gasten en bedenk samen welke gerechten jullie allemaal willen gaan maken. Laat de voorpret al vroeg beginnen en neem een kijkje tussen onze heerlijke brunchrecepten ter inspiratie

Stap 3: boodschappen doen

Wanneer je veel boodschappen moet doen, is de kans groot dat je iets vergeet of dat iets in de winkel nét is uitverkocht wanneer jij het nodig hebt. Daarom is het slim om je boodschappen online te bestellen. Dan weet je namelijk zeker dat je niks vergeet. Ga je toch de winkel in, maak dan een checklist die je meeneemt zodat je aan het einde van de winkel kunt controleren of je alles hebt gevonden, zoals eieren, broodjes en andere lekkere producten uit de recepten hierboven.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Brunchtips/Desktop/Contentpagina-brunchtips-tip4-desktop.png

Stap 4: brunch klaarmaken

Alle voorbereidingen zijn getroffen: je gasten zijn uitgenodigd, de taken zijn verdeeld en de boodschappen zijn gedaan. Als je het mooiste tafelkleed uit ons assortiment op tafel hebt gelegd, de servetten hebt gevouwen en de laatste gerechten hebt bereid, dan is het tijd om genieten van de lekkere gerechten op tafel en de aanwezigheid van je familie en vrienden. Dat het maar een feestelijke brunch mag worden!

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Voorjaar/Brunchtips/Desktop/Contentpagina-brunchtips-footer-desktop.png