Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-header-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-header-Desktop.png

Courgette: gezonde, groene groente

De courgette is het minder waterige broertje van de komkommer en siert verschillende gerechten. Niet alleen geeft de courgette dat extra stukje smaak aan je gerecht, ook is het nog eens super gezond. Maar dan moet je de courgette wel met de schil opeten. De schil zit namelijk vol met vitamines! Welke courgette recepten ga jij meester maken? Wordt het een pastasalade, een courgettesoep of wellicht je eigen gemaakte courgette pasta? Hoe dan ook, het wordt smullen met de gezonde, groene groente! Navigeer direct naar:
Recepten met courgette >
Courgettesoep maken >
Courgettepasta maken >
Courgette bereiden >
Courgetterolletjes >

Courgette: gezonde, groene groente

De courgette is het minder waterige broertje van de komkommer en siert verschillende gerechten. Niet alleen geeft de courgette dat extra stukje smaak aan je gerecht, ook is het nog eens super gezond. Maar dan moet je de courgette wel met de schil opeten. De schil zit namelijk vol met vitamines! Welke courgette recepten ga jij meester maken? Wordt het een pastasalade, een courgettesoep of wellicht je eigen gemaakte courgette pasta? Hoe dan ook, het wordt smullen met de gezonde, groene groente!


Recepten met courgette

Er zijn talloze recepten met gezonde courgette. Wat ga jij vandaag bereiden met courgette?
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2019/Thema/Winter/banners/Voordeelcampagne-Banner-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-video1-tekst-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-video1-tekst-Mobile.pngCourgettesoep maken


Een heerlijk, gezonde soep is natuurlijk de courgettesoep! Misschien niet de eerste smaak waar je aan denkt bij soep, maar een soep van courgette trekken is hartstikke lekker. Hoe maak je courgettesoep voor 4 personen?

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-1-desktop.pngVoeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de soeppan en snipper daarin een ui.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-2-desktop.pngSnijd twee courgettes in blokjes en bak deze 2 minuten mee met de ui.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-3-desktop.pngVoeg 1 liter groentebouillon toe en laat een halfuur staan.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-4-desktop.pngVoeg na een halfuur 100 milliliter slagroom toe en pureer het geheel met een staafmixer totdat het een glad geheel wordt.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-5-desktop.pngVoeg wat peper naar smaak toe
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-6-desktop.pngVariatietip: voeg 100 gram gerookte zalmsnippers toe of bak 100 gram spekjes en garneer de soep met deze spekjes. Een vers blaadje basilicum maakt de soep helemaal af.

Tip: je kunt ook met gele courgettes een courgettesoep maken. Je courgettesoep krijgt dan een frisse, gele kleur!Courgettesoep maken


Een heerlijk, gezonde soep is natuurlijk de courgettesoep! Misschien niet de eerste smaak waar je aan denkt bij soep, maar een soep van courgette trekken is hartstikke lekker. Hoe maak je courgettesoep voor 4 personen?

 1. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de soeppan en snipper daarin een ui. 
 2. Snijd twee courgettes in blokjes en bak deze 2 minuten mee met de ui. 
 3. Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat een halfuur staan. 
 4. Voeg na een halfuur 100 milliliter slagroom toe en pureer het geheel met een staafmixer totdat het een glad geheel wordt. 
 5. Voeg wat peper naar smaak toe 
 6. Variatietip: voeg 100 gram gerookte zalmsnippers toe of bak 100 gram spekjes en garneer de soep met deze spekjes. Een vers blaadje basilicum maakt de soep helemaal af. 
Tip: je kunt ook met gele courgettes een courgettesoep maken. Je courgettesoep krijgt dan een frisse, gele kleur!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-recept1-tekst-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-recept1-image-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-recept1-image-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-recept1-tekst-Mobile.pngCourgettepasta maken


Een echte gezonde pasta maken? Dat kan! In plaats van spaghetti gebruik je de courgette als pasta. Het wordt ook wel eens ‘courgetti’ genoemd. Dit is ontstaan doordat je van een courgette slierten kan maken die lijken op spaghetti. In plaats van spaghetti, gebruik je dus courgette! Zo kom je zeker weten aan je aanbevolen dosis groenten. Ook is courgetti koolhydraatarm: een echt gezond alternatief dus.

Courgette pasta maak je zo:
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-1-desktop.pngJe hebt speciale apparaten voor het maken van courgette pasta. Heb je zo’n “Spirelli”? Volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-2-desktop.pngHeb je geen apparaat om courgette pasta te maken? Gebruik dan een dunschiller. Snijd de lange plakken verticaal in dunne repen.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-3-desktop.pngEet de slierten rauw, bak ze even of kook ze even.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-4-desktop.pngWanneer je de courgette slierten wilt bakken, bak ze dan 2 tot 3 minuten in een pan met een scheutje olijfolie.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-5-desktop.pngWanneer je de courgette slierten wilt koken, kook ze dan 2 minuten in kokend water.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-6-desktop.pngVarieer met allerlei ingrediënten die je normaal ook zou gebruiken in een pasta!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-7-desktop.pngExtra lekker bij courgette pasta? Avocado, zalm, pijnboompitjes en (zongedroogde) tomaatjes!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-los-Desktop.pngCourgettepasta maken


Een echte gezonde pasta maken? Dat kan! In plaats van spaghetti gebruik je de courgette als pasta. Het wordt ook wel eens ‘courgetti’ genoemd. Dit is ontstaan doordat je van een courgette slierten kan maken die lijken op spaghetti. In plaats van spaghetti, gebruik je dus courgette! Zo kom je zeker weten aan je aanbevolen dosis groenten. Ook is courgetti koolhydraatarm: een echt gezond alternatief dus.Courgette pasta maak je zo:

 1. Je hebt speciale apparaten voor het maken van courgette pasta. Heb je zo’n “Spirelli”? Volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
 2. Heb je geen apparaat om courgette pasta te maken? Gebruik dan een dunschiller. Snijd de lange plakken verticaal in dunne repen.
 3. Eet de slierten rauw, bak ze even of kook ze even.
 4. Wanneer je de courgette slierten wilt bakken, bak ze dan 2 tot 3 minuten in een pan met een scheutje olijfolie.
 5. Wanneer je de courgette slierten wilt koken, kook ze dan 2 minuten in kokend water.
 6. Varieer met allerlei ingrediënten die je normaal ook zou gebruiken in een pasta!
 7. Extra lekker bij courgette pasta? Avocado, zalm, pijnboompitjes en (zongedroogde) tomaatjes!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-recept2-image-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-recept2-tekst-Desktop.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-recept2-image-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-recept2-tekst-Mobile.pngCourgette bereiden


Een courgette bereiden kan op verschillende manieren. Je kunt courgettes bakken, wokken of grillen. Voordat je de courgette gaat bereiden is het belangrijk om de courgette eerst schoon te maken. Dit doet je gemakkelijk door de courgette af te spoelen met koud water. Dit is de eerste stap naar het bereiden van de courgette! Vervolgens ga je de courgette snijden. En gelukkig is courgette snijden erg gemakkelijk. Je hoeft de schil namelijk niet van de courgette te halen, want de schil zit vol met vitaminen! Je snijdt dus alleen het kontje van de courgette af en snijdt de courgette vervolgens in plakjes of blokjes. De plakjes zijn doorgaans 1 centimeter dik.

Courgette bakken


Courgette is van zichzelf een harde groente. Wanneer je de courgette bakt dan wordt het wat zachter en sappiger. Na het bakken van courgette kun je het serveren als bijgerecht. Ook kun je courgette bakken samen met andere groenten. Voeg 1 eetlepel olijfolie in een pan toe, bak de courgette in enkele minuten op hoog vuur gaar en klaar: de courgette kan al geserveerd worden!

Courgette grillen


Het grillen van courgette kan een heerlijke smaaksensatie teweeg brengen. Vooral de zomer is het perfecte moment om courgette te grillen. Dan kan het namelijk op de barbecue! Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter dik en leg de plakken op de barbecue. Draai de plakjes om. Het duurt maar ongeveer 5 minuten tot de courgette klaar is. Let er op dat de courgette geen zwarte grillstrepen zijn. Een paar lichte strepen zijn geen probleem.

Courgette wokken


Courgette is ideaal om te wokken. Voeg een eetlepel olie toe in de wokpan en zet op hoog vuur. Snijd de courgette in blokjes en voeg ze samen met andere groenten toe in de wokpan. Wok de groenten 5 tot 10 minuten en klaar zijn je versgemaakte wokgroenten!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-bereiden-Desktop.pngCourgette bereiden


Een courgette bereiden kan op verschillende manieren. Je kunt courgettes bakken, wokken of grillen. Voordat je de courgette gaat bereiden is het belangrijk om de courgette eerst schoon te maken. Dit doet je gemakkelijk door de courgette af te spoelen met koud water. Dit is de eerste stap naar het bereiden van de courgette! Vervolgens ga je de courgette snijden. En gelukkig is courgette snijden erg gemakkelijk. Je hoeft de schil namelijk niet van de courgette te halen, want de schil zit vol met vitaminen! Je snijdt dus alleen het kontje van de courgette af en snijdt de courgette vervolgens in plakjes of blokjes. De plakjes zijn doorgaans 1 centimeter dik.

Courgette bakken


Courgette is van zichzelf een harde groente. Wanneer je de courgette bakt dan wordt het wat zachter en sappiger. Na het bakken van courgette kun je het serveren als bijgerecht. Ook kun je courgette bakken samen met andere groenten. Voeg 1 eetlepel olijfolie in een pan toe, bak de courgette in enkele minuten op hoog vuur gaar en klaar: de courgette kan al geserveerd worden!

Courgette grillen


Het grillen van courgette kan een heerlijke smaaksensatie teweeg brengen. Vooral de zomer is het perfecte moment om courgette te grillen. Dan kan het namelijk op de barbecue! Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter dik en leg de plakken op de barbecue. Draai de plakjes om. Het duurt maar ongeveer 5 minuten tot de courgette klaar is. Let er op dat de courgette geen zwarte grillstrepen zijn. Een paar lichte strepen zijn geen probleem.

Courgette wokken


Courgette is ideaal om te wokken. Voeg een eetlepel olie toe in de wokpan en zet op hoog vuur. Snijd de courgette in blokjes en voeg ze samen met andere groenten toe in de wokpan. Wok de groenten 5 tot 10 minuten en klaar zijn je versgemaakte wokgroenten!

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-bereiden-Mobile.pngJumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Desktop/CP-Courgette-borrelsnack-Desktop.png

Courgette als borrelsnack: courgette-rolletjes


Een gezonde borrelsnack eten? Met courgette kan het! Deze gezonde borrelsnack is makkelijker te maken dan je denkt. Hoe maak je het?

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-1-desktop.pngSnijd met een kaasschaaf de courgette in lange plakken
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-2-desktop.pngBesmeer de courgette repen met Heks’nkaas
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-3-desktop.pngSnijd een halve komkommer, 1 wortel en 3 radijsjes in reepjes
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Mosselen/Desktop/Contentpagina-Mosselen-bullet-4-desktop.pngLeg de groentereepjes op de uiteinden van de courgettereepjes en rol ze op

Bekijk alle relaxtips >Courgette als borrelsnack: courgette-rolletjes


Een gezonde borrelsnack eten? Met courgette kan het! Deze gezonde borrelsnack is makkelijker te maken dan je denkt. Hoe maak je het?
 1. Snijd met een kaasschaaf de courgette in lange plakken
 2. Besmeer de courgette repen met Heks’nkaas
 3. Snijd een halve komkommer, 1 wortel en 3 radijsjes in reepjes
 4. Leg de groentereepjes op de uiteinden van de courgettereepjes en rol ze op
Bekijk alle relaxtips >


Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Courgette/Mobile/CP-Courgette-borrelsnack-Mobile.png