Laden...

Halloween

Op 31 oktober wordt het spookachtige feest ‘Halloween’ gevierd. Steeds meer gezinnen in Nederland vieren ook Halloween. Wat ga jij doen op deze enge dag? Om alvast in de stemming van Halloween te komen hebben we een aantal griezelige recepten voor je verzameld. Waan je in de wereld van zombies en vampieren en bereid monsterlijke gerechtjes voor een zeer geslaagde Halloween-avond!

Enge recepten

Ook als je eigenlijk geen Halloween viert, is het grappig om je gezin te verrassen met een spookachtig gerechtje. Laat je inspireren en laat vooral je fantasie de vrije loop!

Pompoen versieren voor Halloween

Halloween is pas compleet met een versierde pompoen voor de deur. Wil je zelf ook zo’n griezelpompoen maken? Volg deze stappen:

  1. Snij in een rondje de bovenkant van de pompoen open.
  2. Hol de pompoen van binnen uit met een lepel zodat alle pitjes en vezels eruit zijn. Dit doe je ook met de afgesneden bovenkant.
  3. Teken vervolgens het gezicht op de pompoen met een stift.
  4. Snijd het gezicht uit de pompoen met een mesje.
  5. Maak een waxinelichtje aan, leg het in de pompoen en stop de bovenkant van de pompoen er terug op. Tadaa, je hebt nu een Halloween pompoen!

Do it yourself: de leukste knutseltips voor Halloween

Heb je zin om het huis te versieren in de sferen van Halloween en om te toveren tot spookhuis? Jumbo heeft wat knutseltips voor je verzameld, waarmee je in een handomdraai de meest griezelige dingen in elkaar zet. Super makkelijk en hartstikke leuk om te doen met de kinderen. Met een leeg melkpak, wat knutselspullen en een lege eierdoos kom je al een heel eind!

Voor het échte Halloweengevoel, ga je aan de slag met pompoen. Zo schil je deze vrucht.

Bekijk de video

Trick or treat

Halloween is een nationale feestdag in Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Door alle aandacht die Halloween krijgt in Amerika, wordt het ook in Nederland een steeds grotere feestdag. Kinderen gaan verkleed als spoken, monsters en heksen langs de deuren. “Trick or treat!” oftewel “een snoepje of ik schiet”. Aan het einde van de straat zit het mandje vol met snoep en veranderen de enge geschminkte gezichten in blije kindergezichtjes. Zorg er voor dat je dus genoeg snoepjes in huis hebt op 31 oktober.

Zorg voor genoeg ‘treat’s in huis: