Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Header-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Header-Desktop.png

IJs: de verfrissende lekkernij voor in de zomer!

Een lekker ijsje is altijd gewenst, het hele jaar door! In de zomer is het eigenlijk altijd tijd voor een verfrissend ijsje. Of je nu een lekker ijsje gaat eten tijdens de picknick, als afsluiter van de bbq of op een warme zomeravond: een ijsje smaakt altijd. Maar de keuze is reuze: er zijn veel verschillende smaken en soorten ijs. Ontdek alles over de verschillende soorten en smaken en kies het ijsje wat het beste bij jou past!

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept1-Tekst-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept1-Image-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept1-Image-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept1-Tekst-Desktop.png

IJs soorten

Schepijs, softijs, waterijs, er zijn veel verschillende soorten ijs. Tot vermaak van de ijsliefhebber: alle soorten zijn namelijk hartstikke lekker! Welke soort is jouw favoriet?

Sorbetijs
Een sorbet is van oorsprong een ijsgerecht op basis van fruit en water. In Nederland staat sorbetijs ook wel bekend als een aantal bolletjes ijs overgoten met siroop of vruchtensaus, besprenkeld met fruit en slagroom. Zie je die grote schaal met sorbetijs al voor je? Liever zelf creatief bezig zijn in de keuken? Maak dan je eigen sorbetijs!
Schepijs
Ook te koop bij Jumbo: schepijs. Schepijs zie je vaak terug in een ijssalon met allerlei lekkere en bijzondere smaken. Maar schepijs is ook heerlijk om thuis op de bank op te peuzelen. Of wil je graag een leuk maar makkelijk toetje maken? Dan is schepijs je beste vriend!
Waterijs
Een lekker waterijsje: daar ligt de vriezer vol mee in de zomer! Thuiskomen van een werk- of schooldag in de zomer? Dan is een verfrissend ijsje altijd een goed idee. Bekende waterijsjes zijn het raketje, het perenijsje of het regenboogijsje. Ook kun je zelf waterijsjes maken!
Roomijs
Roomijs is hetzelfde ijs wat ze gebruiken bij schepijs. Het lekkerste aan roomijs is dat het ijs pas in de mond smelt, en dat er erg veel smaken van zijn. Er is dus genoeg keus voor iedereen! Een bekend soort roomijs? Dat is de Dame Blanche: vanilleroomijs met warme chocoladesaus. Hmmm!
Softijs
Een softijsje kun je vaak bij een frietzaak halen als lekker toetje. Het softijs wordt uit een apparaat geschonken, vaak in combinatie met een hoorntje. Kies vervolgens je softijs sausje: discodip, chocoladesaus of toch nootjes? Hmmm, dat klinkt lekker!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept2-Tekst-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept2-Image-Mobile.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept2-Tekst-Desktop.png Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Ijs/IJs/CP-IJs-Recept2-Image-Desktop.png

IJssmaken

Al die ijssmaken, hoe is het mogelijk om er tussen te kiezen? Doe wat inspiratie op met het volgende lijstje:

Vanille ijs
Lekker op een hoorntje, maar ook als toetje
Chocoladeijs
Een echte chocoladeliefhebber? Dan kun je deze zeker niet weerstaan!
Pistache ijs
Een lekker groen bolletje met kleine stukjes pistache nootjes
Yoghurtijs
Gek op yoghurt? Dan is yoghurtijs perfect voor jou!
Stracciatella ijs
Vanille ijs met stukjes chocolade!
Aardbeienijs
Schepijs, waterijs of aardbeiensorbet ijs? Alles is lekker met aardbeiensmaak!
Citroenijs
Een ijsje met een lichte zure smaak: dat is het verfrissende citroen ijs! Parfait ijs Zelf parfait ijs maken? Probeer dan deze aardbeienparfait!
Sinaasappelijs
Een echt verfrissende ijssmaak is sinaasappelijs. Hier kun je bijvoorbeeld een sinaasappelijscake van maken!
Perenijs
Waarvan de bekendste toch echt het water perenijsje is!
Slagroomijs
Romige bolletjes ijs, lekker op ieder moment!


IJsrecepten