Laden...

Kalkoen eten met kerst

Een ‘tadaaaa’ is zeker op zijn plek als jij een kalkoen serveert met kerst. Dit spectaculaire gerecht geeft een echt kerstgevoel. Samen smullen van een smakelijke kalkoen en lekkere bijgerechten. Maar we snappen dat je niet dagelijks een kalkoen bereidt. Daarom helpen we je er graag mee om de perfecte kalkoen op tafel te toveren. Ontdek de recepten en bereidingstips voor een bijzondere kerst!

Populairste recepten met kalkoen


Oorsprong Jumbo kalkoen

Benieuwd waar de kalkoen met het Beter Leven keurmerk van Jumbo vandaan komt? Dat laten we zien in deze video.

Bekijk de video

Kalkoen uit de oven

Het bereiden van een goede kalkoen vraagt om wat geduld, maar dit wordt uiteindelijk beloond. Een kalkoen uit de oven is een heerlijk hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Probeer bijvoorbeeld de kalkoen in combinatie met pompoen, granaatappel en walnoten. Met dit recept verras je je familie met een smakelijk kalkoengerecht.

Verschillende gerechten met kalkoen

Met kalkoen zet je een feestmaal op tafel. Een hele kalkoen uit de oven is soms wel te groot voor een gezelschap. Je kunt dan kleinere delen van kalkoen gebruiken in diverse gerechten. Denk aan een wrap met kalkoenfilet en roomkaas. Of een satéstokje met blokjes kalkoenfilet en spruitjes en een verfrissende kerrie-appeldip. Een heerlijk aperitief maar ook zeer smakelijk voor bij de borrel. Laat je inspireren met de lekkerste recepten voor een feestelijk kerstdiner.