Kaasfondue

Fonduepannetje op tafel, schaaltjes met brood, tomaat, wortel, ravioli, salami, aardappeltjes en een goed glas wijn erbij. Kaasfondue is altijd een goed idee. Gezellig, heerlijk en bovendien hoeft niemand te koken. Dus daarom voor Kerst ideaal als je niet urenlang in de keuken wilt staan. Geen stress, wél lang tafelen met familie of vrienden. En als je brood in de kaas valt? Dat is geen straf, want dat zijn juist de lekkerste stukjes.

Zelf kaasfondue maken

Ben jij nog geen kaasfondue-koning of koningin? Het basisrecept maak je in 3 simpele stappen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g kaas naar keuze (Vaak wordt als basis Emmentaler of Gruyère gebruikt, aan te vullen met bijv. gorgonzola, geitenkaas of jong belegen kaas)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el maïzena
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • Rasp + kaasfonduepan

Bereiding:

  1. Rasp de kaas/kazen grof. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Los de maïzena op in een paar el wijn.
  2. Schenk de rest van de wijn in de fonduepan en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en roer de kaas in kleine porties erdoor. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  3. Roer het maïzenamengsel door en meng dit met het citroensap door de fondue. Verwarm nog 2-3 min. tot een gladde, gebonden fondue. Breng op smaak met peper.

Tip: Kook het kaasmengsel niet te lang. Zo zorg je ervoor dat je kaasfondue smeuïg blijft.

Meer kaasfonduerecepten

Vind je het basisrecept te simpel voor de feestdagen? Met deze kaasfonduerecepten zet je écht iets speciaals op tafel..

Kaasfondue kookvideo

Zelf zien hoe je kaasfondue maakt? Dat leggen we uit in deze video.

Bekijk de kookvideo

Kant-en-klare kaasfondues

Geen tijd of zin om zelf kaasfondue te maken? Dat snappen we. Kies dan voor de makkelijke kant-en-klare kaasfondues die je bij Jumbo haalt. Heerlijk op smaak en succes gegarandeerd.