Geniet van soep tijdens het kerstdiner

Een pan die zachtjes pruttelt op het vuur, terwijl jij rustig kletst met je gasten of alvast aan de slag gaat met één van de andere gerechten. Soep is een ideaal onderdeel van je kerstmenu: makkelijk voor te bereiden en qua smaak kun je alle kanten op. Serveer het in een mooi glaasje of kommetje en maak het af met feestelijke garnering, zoals verse kruiden. Soep doet het goed bij zowel een kerstlunch, -brunch als –diner. En heb je wel eens gedacht aan een klein soepje als amuse? Of geniet van een lekkere kom soep na een wandeling in de frisse buitenlucht.

Culinaire kerstsoepen

Met de kerstdagen wil je vaak net iets specialers dan normaal serveren. Met deze smaakvolle soepen maak je zeker indruk.

Soep of saus binden

Een gebonden soep maken? Heerlijk! We leggen je in deze video uit hoe je dit doet.

Bekijk deze kookvideo

Traditionele soepen

Ga je toch liever voor de meer vertrouwde smaken, zoals tomatensoep, champignon- of kippensoep, maar wil je wél iets bijzonders op tafel zetten? Met onderstaande recepten laat jij je gasten heerlijk genieten.

Tips voor een goede soep

Een bouillon als basis? Of toch liever een gebonden soepje? Deze video’s helpen jou de perfecte soep klaar te maken.

Kies voor gemak

Een compleet kerstmenu verzorgen kan soms veel van je vragen. Heb je het al druk genoeg? Kies dan één van onderstaande kant-en-klare producten, waarmee je toch een luxe soep serveert.