Muesli

Naast brood en croissantjes zijn ook diverse soorten muesli niet te missen aan de ontbijttafel. Zeker met speciale gelegenheden of tijdens een gezellige brunch met de familie kunnen deze ontbijtgranen niet ontbreken. Muesli is een populair ontbijt bij mensen die eens wat anders willen dan een boterham. Muesli is een mix van havervlokken en tarwevlokken. Regelmatig vind je ook noten, zaden, pitten of gedroogd fruit terug in een schaal muesli. Met kwark, yoghurt of melk is muesli erg lekker en goed voor een complete maaltijd. Je kunt daarnaast ook vers fruit of honing toevoegen. Dat wordt smullen!

Smakelijke granola en muesli recepten

Start de dag met een fruitig en kleurrijk ontbijtje

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Totale tijd: 10 min
  • Aantal ingrediënten: 6
Ontdek dit recept
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Voorjaar/Content-paginas-los/Content-paginas-los/Muesli/Contentpagina-muesli-recept1-beeld  .png

Granola, cruesli of muesli?

Granola en muesli worden vaak in dezelfde ‘ontbijtfamilie’ geplaatst. Er zijn ook veel overeenkomsten tussen granola en muesli. Granola is ook gemaakt van granen, zaden, pitten en gedroogd fruit en smaakt zeer goed met yoghurt. Het verschil wordt gemaakt door de bereidingswijzen van deze ontbijtproducten. Granola wordt namelijk geroosterd met olie en honing en muesli niet.

Naast granola en muesli is cruesli ook een populair onderdeel van het ontbijt. Cruesli is eigenlijk muesli, gebakken in boter of olie met honing of suiker. De muesli is hierdoor krokant en heeft een zoetere smaak. Cruesli dankt haar naam aan Quaker, die deze naam heeft bedacht voor de krokante muesli.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Voorjaar/Content-paginas-los/Content-paginas-los/Muesli/Contentpagina-muesli-recept2-beeld  .png

Een luxe ontbijttrifle met muesli of granola

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Totale tijd: 10 min
  • Aantal ingrediënten: 4
Ontdek dit recept

Granola maken

Wil je zelf granola maken? Dat is makkelijker dan je denkt. Met behulp van deze video wordt het helemaal een eitje. Gaat de video te snel? Bekijk dan dit smakelijke granola recept.

Zelf granola maken?

Hoe maak je granola? In deze instructievideo laten we zien hoe je zelf deze lekkere krokante muesli maakt.

Bekijk de video