Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Header-mobile-nectarine.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Header-desktop-nectarine.jpg

Nectarine: een heerlijk stuk zomerfruit!

Nectarines zijn échte zonvruchten. Dit sappige stuk fruit is daarom volop verkrijgbaar tussen juli en oktober. Het zachte vruchtvlees verschilt per ras van kleur en kan zowel geel, wit als roze zijn. Nectarines zijn zoet van smaak, hebben een gladde schil en bevatten weinig calorieën. Je kunt een nectarine zowel met als zonder schil eten. Perfect als snackfruit of als zomerse toevoeging aan je gerecht of toetje! En heb jij ze al eens op de barbecue gegrild? Was de schil, snijd de nectarine doormidden en haal de pit eruit. Hmmm, lekker!

Bewaren

Bewaar nectarines op een koele plaats tussen de 12 en 15 graden. Zo zijn ze enkele dagen houdbaar. In de koelkast blijven ze ongeveer een week goed, maar dit kan ten koste gaan van de smaak. Rijpe nectarines horen bij lichte vingerdruk stevig te zijn, maar mogen iets meegeven.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Nectarine/Desktop/CP-Nectarine-Recept1-Beeld-Desktop.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Zomer-nectarine-blok-roze-desktop.jpg

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Zomer-nectarine-blok-roze-mobile.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Nectarine/Mobile/CP-Nectarine-Recept1-Beeld-Mobile.png

Het verschil tussen een perzik en een nectarine

Net zoals de perzik is de nectarine een steenvrucht. De nectarine is een mutatie van de perzik en het fruit kan zelfs aan dezelfde boom groeien! Toch zijn er wel degelijk verschillen. Nectarines hebben een gladdere schil en zijn steviger dan een perzik. Hierdoor blijven ze langer goed.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Zomer-nectarine-blok-blauw-mobile.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Nectarine/Mobile/CP-Nectarine-Recept2-Beeld-Mobile.png

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-2018/Beelden/Nectarine/Zomer-nectarine-blok-blauw-desktop.jpg

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Zomer/Nectarine/Desktop/CP-Nectarine-Recept2-Beeld-Desktop.png

Lekkere recepten met nectarine

Jumbo helpt je aan inspiratie met de lekkerste recepten met nectarines. Heb jij de zomersalade met nectarine en olijven of de zomerfruitbowl al eens gemaakt? Met onze recepten zet je in een handomdraai heerlijk frisse taarten, hapjes en gerechten op tafel!


Nectarine eten

Was de nectarine voordat je hem opeet. Wil je de pit verwijderen? Snijd dan de nectarine rondom in. Draai de twee helften in tegenovergestelde richting van elkaar los. Schep de pit van de nectarine eruit met een eet- of theelepel. Vervolgens kun je het vruchtvlees van de nectarine snijden! Snijd de nectarine in schijfjes of stukjes. De nectarine kun je nu gaan verwerken in een heerlijke salade of opeten als tussendoortje!


De oorsprong van onze nectarines

De meeste van onze nectarines komen uit Spanje, waar ze aan de fruitboom groeien. Iedere fruitboom produceert 200 tot 400 vruchten. Tussen mei en september worden de nectarines allemaal zorgvuldig met de hand geplukt. Na het plukken wordt het fruit direct naar Nederland gereden, waar het in de schappen van jouw Jumbo winkel komt te liggen. Verser kan niet!

Kookvideo's

Wil jij graag aan de slag in de keuken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze kookvideo’s, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je de lekkerste gerechten op tafel tovert. Snel en gemakkelijk!

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-footer-desktop-perzik.jpg

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Thema/Zomer/Redesign/Zomer-footer-mobile-perzik.jpg