Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Sinterklaas/Pagina's/Jumbo-Najaar-Sinterklaas-header-speculaas-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Sinterklaas/Pagina's/Jumbo-Najaar-Sinterklaas-header-speculaas.png

Speculaas maken

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk speculaas. Speculaas vind je bij Jumbo in allerlei soorten en smaken, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Bij het maken van speculaas tover je een geur uit de oven waar iedereen dol op is! De ingrediënten voor deze lekkernij vind je in het uitgebreide Jumbo assortiment. Daarnaast bieden we je graag volop inspiratie voor het bakken van lekkere Sinterklaas verwennerijen. Zo kun je speculaas zelf bakken en op creatieve manieren in gerechten verwerken.

Speculaas bakken

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om speculaas te bakken. Eventueel met een beetje hulp van je keukenmachine maak je gemakkelijk en snel een lekker speculaasdeeg. Het deeg gaat ongeveer 45 minuten in de oven. Bekijk de handige video om te zien hoe je zelf speculaas kunt bakken.


Speculaaskoekjes maken

Speculaaskoekjes, wie kent ze niet? Heerlijk voor bij de koffie of thee en oorspronkelijk een typische Sinterklaas traktatie. Speculaaskoekjes maken wordt extra leuk als je het samen met de kinderen doet. De voorbereiding van het maken van de koekjes duurt ongeveer 30 minuten en de oven doet het overige werk. Het oppeuzelen gaat natuurlijk supersnel!

Gevulde speculaas

Zin in speculaas, maar dan net even anders? Probeer de gevulde variant. Maak een krokante korst van speculaas met binnenin een smeuïge amandelspijs. Extra lekker wanneer deze warm geserveerd wordt. Bekijk de handige video en je hebt meteen zin om om aan de slag te gaan.


Maak zelf een speculaastaart

Jumbo heeft alle ingrediënten in huis voor een zoete speculaastaart. Je kunt hier volop mee variëren. Natuurlijk bestaan er veel verschillende recepten voor deze typische decembertaart, maar Jumbo’s favoriet is de feestelijke speculaastaart met sinaasappelcrème. Oh kom er eens kijken, straks staat er een verrassing op tafel!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Sinterklaas/Pagina's/Jumbo-Najaar-Sinterklaas-MS-Algemeen.png


Speculaas recepten

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Sinterklaas/Pagina's/Jumbo-Najaar-Sinterklaas-footer-assortiment-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2016/Thema's/Sinterklaas/Pagina's/Jumbo-Najaar-Sinterklaas-footer-assortiment-desktop.png