Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente/SEO/Jumbo-Winter-seo-content-visuals-png/header-seo-spruitjes-oven-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente/SEO/Jumbo-Winter-seo-content-visuals-png/header-seo-spruitjes-oven.png

Spruitjes uit de oven: lekker, snel en makkelijk!

Van november tot februari liggen onze winkels vol met verse spruiten. Je kunt spruiten op verschillende manieren bereiden en in de lekkerste gerechten verwerken. Spruitjes wokken is een bereidingswijze die steeds populairder wordt. Daarnaast kunnen spruiten ook tot smakelijke stamppot worden verwerkt. Spruitjesstamppot is in de winter niet weg te denken. Maar probeer ook eens spruitjes uit de oven met de lekkere recepten van Jumbo!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Wintergroenten-8xhalfmsslot-png/Half-ms-slot-spruitjes.png

Ovenschotel met spruitjes maken

Maak een heerlijk gerecht met spruitjes en roseval aardappeltjes uit de oven. Kook de aardappeltjes en spruiten 8 minuten. Halveer eventuele grote spruiten en aardappeltjes en leg deze vervolgens op een bakplaat of ovenschaal. Kruid de aardappelen en spruiten naar smaak met zout en peper. Plaats vervolgens de bakplaat of ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C. In 20-25 minuten rooster je de spruiten en aardappeltjes beetgaar en heb je een heerlijk gerecht met spruitjes uit de oven gemaakt. Voor wat extra smaak kun je extra groenten of kruiden toevoegen aan de spruiten. Denk bijvoorbeeld aan sjalotjes, champignons en peterselie.

Gerechten met spruiten uit de oven

Spruiten uit de oven kunnen op meerdere manieren tot een smakelijke hap of lekker gerecht worden verwerkt. Gril de spruiten in de oven zoals hierboven beschreven en maak er in combinatie met kalkoenblokjes en een kruidige dip eens een heerlijke lekkernij van.

Recepten voor spruiten uit de oven

Ben je op zoek naar complete recepten en overige tips bekijk dan de originele, makkelijke en lekkere recepten die we voor je hebben verzameld.