Toegankelijkheid links

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente/SEO/Jumbo-Winter-seo-content-visuals-png/header-seo-spruitjesstamppot-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente/SEO/Jumbo-Winter-seo-content-visuals-png/header-seo-spruitjesstamppot.png

Spruitjesstamppot

Op een winterse dag is het heerlijk om een Hollandse stamppot te eten. Er zijn verschillende stamppotten te bedenken, die allemaal een eigen smaak hebben en stuk voor stuk erg lekker zijn. Boerenkoolstamppot, andijviestamppot en hutspot zijn misschien wel de meest bekende. Maar er is nog een andere groene groente waarmee je een smakelijke stamppot maakt: spruitjes! De licht bittere smaak van spruiten is goed te combineren in een stamppot. Daarnaast zijn er nog andere ingrediënten die je spruitjesstamppot nog lekkerder maken.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Wintergroenten-8xhalfmsslot-png/Half-ms-slot-spruitjes.png

Spruitjesstamppot maken

Voor de basis van een smakelijke spruitjesstamppot, heb je weinig ingrediënten nodig. Schil 1 kilo kruimige aardappelen en kook deze in een pan met water in 20 minuten gaar. Daarnaast zet je 600 gram spruitjes in een halve liter groentebouillon op het vuur. Laat deze 10 minuten koken. Het water waar de aardappelen in gekookt zijn, gooi je weg. De bouillon van de spruitjes bewaar je. Voeg de spruitjes bij de aardappelen en stamp deze tot een gladde massa. Voeg zoveel groentebouillon toe als nodig is om de spruitjesstamppot extra smeuïg te maken. De basis van de spruitjesstamppot is gemaakt. Op naar de aankleding!Recepten voor spruitjesstamppot

Variaties met spruitjesstamppot

De basis van een spruitjesstamppot is al erg lekker. Wil je wat meer variëren in smaak, dan kun je extra ingrediënten toevoegen aan de stamppot. Denk aan noten, kaas of bijvoorbeeld spekjes. We geven je een aantal tips om je op weg te helpen.

Spruitjesstamppot met chorizo

Voor een pittige bite, voeg je chorizo toe aan de spruitjesstamppot. Reken op 200 gram chorizoblokjes bij een stamppot met 1 kilo aardappelen. Je kunt de chorizoblokjes direct gebruiken. Doe na het stampen van de spruitjes met aardappelen de chorizoblokjes bij de stamppot. Schep goed door zodat de blokjes goed verdeeld worden. Je heerlijke stamppot met verrassende bite is klaar om van te smullen!

Spruitjesstamppot met spekjes

Wil je graag iets lekkers toevoegen aan je spruitjesstamppot, maar vind je chorizo te pittig? Bak dan spekjes uit in de koekenpan en voeg deze toe aan de spruitjesstamppot. De spekjes zijn niet alleen een krokante toevoeging aan je spruitjesstamppot, maar ook een duidelijke smaakmaker.

Spruitjesstamppot met zoete aardappel

Een spruitjesstamppot kun je ook maken met zoete aardappel. Neem hiervoor twee grote zoete aardappelen en 500 gram spruiten. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Breng ze in 10 minuten aan de kook, samen met de spruitjes. Stamp de spruiten en de zoete aardappel tot een gladde massa. Voor extra smaak kun je nog puntpaprika of geroosterde noten toevoegen.

Recepten voor spruitjesstamppot