Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Winter-SEO-headers/Jumbo-winter-header-seo-witlof-ham-kaas-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Winter-SEO-headers/Jumbo-winter-header-seo-witlof-ham-kaas.png

Witlof ham kaas: een combinatie om van te smullen

De combinatie witlof met ham en kaas is zo lekker! Met deze fijne seizoensgroente zet je snel en gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2019/Magazine/HJ05/Receptenzoeker/MS-Receptenzoeker-HJ1905.jpg

Witlof met ham en kaas maken

Witlof met ham en kaas uit de oven is heerlijk, maar ook rechtstreeks uit de pan wordt het een lekker gerecht om van te smullen. Voor 4 personen neem je 4 grote stronken witlof. Snijd een plakje van de onderkant af en gebruik een mesje om het bittere gedeelte uit de onderkant te snijden. Snijd niet teveel weg, dan vallen de struikjes uit elkaar tijdens het koken. Kook de witlof ongeveer 15 tot 20 minuten in een bodempje water met het deksel op de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg ondertussen 4 plakken jong belegen kaas op 4 plakken ham. Als de witlof klaar is, giet je het kookvocht af in een kom. Dit vocht kun je later voor de saus gebruiken. Rol de stronkjes witlof in de plakken ham en kaas. Zorg ervoor dat de kaas aan de binnenkant zit. Leg deze pakketjes vervolgens terug in de kookpan op een laag vuurtje. Er komt voldoende vocht uit de pakketjes om ervoor te zorgen dat de witlof niet aanbrandt. De witlof is klaar als de kaas begint te smelten. Zet het vuur dan meteen uit.

Voor de saus

Smelt wat boter in een pannetje op laag vuur. Voeg 1 eetlepel bloem en een theelepel smaakverfijner toe en roer dit met een garde. Voeg kookvocht toe totdat er een dikke gladde saus ontstaat. Deze giet je over de pakketjes witlof. Smakelijk eten! 

Recepten voor witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas is op allerlei manieren te bereiden. Met de lekkere recepten van Jumbo wordt het sowieso genieten! Maar er zijn nog veel meer heerlijke recepten met witlof. Heb je bijvoorbeeld al eens een witlofsalade geprobeerd?

Variaties met witlof ham kaas

Witlof ham en kaas met aardappelpuree

Serveer zelfgemaakte aardappelpuree bij de witlof ham en kaas om het gerecht helemaal af te maken. Schil hiervoor 1 kilo kruimige aardappelen en kook deze ongeveer 20 minuten in ruim water. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Voeg vervolgens 150 ml melk en 30 gram boter toe. Gebruik een stamper om alles tot een romige puree te stampen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Witlof ham kaas met vlees

Witlof met ham en kaas is extra lekker met een stuk mals vlees erbij, bijvoorbeeld een schouderkarbonade. Braad deze aan beiden kanten kort aan op hoog vuur. Draai het vuur daarna terug naar middelhoog en bak de karbonade dan nog ongeveer 15 tot 20 minuten.

Witlof ham kaas met vlees

Probeer eens een gepocheerd ei bij dit gerecht. Met de handige instructievideo van Jumbo wordt dit ‘een eitje’.