Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2018/Magazine/HJ6/Zonnebrand/Header-Zonnebrand-mobile.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2015/Landingspaginas/Zonnebrand/Header/Header-Zonnebrand-v1.jpg

Assortiment zonnebrand: van factor 6 tot factor 50

Veilig genieten van de zon

Er is niets zo fijn als heerlijk genieten in het zonnetje! Maar het is heel belangrijk dat je je huid goed beschermt. Blijf altijd goed smeren als je een dagje aan het zwembad of aan zee vertoefd. Zonbescherming is niet alleen voor een vakantie in de zon, maar ook voor middagen op het terras of speeltuin bezoekjes. Het is namelijk niet de warmte van de zon die schadelijk is voor de huid, maar de UV-stralen. Die schadelijke UV-stralen zijn er het hele jaar door, zelfs op bewolkte dagen. Bij Jumbo heb je volop keuze uit zonnebrandcrèmes in de vorm van melk of een spray.


Hoe gebruik je zonnebrand?

De beschermingsfactor van anti-zonnebrandproducten wordt aangeduid met de letters SPF, wat staat voor Sun Protection Factor. Deze SPF is een maat voor bescherming tegen UV-B straling. De tijd dat je in de zon kunt zitten zonder te verbranden is afhankelijk van het huidtype. Vermenigvuldig de tijd dat je in de zon kunt zitten zonder te verbranden met de SPF en je hebt de tijd die je in de zon kunt zijn zonder te verbranden wanneer je je rijkelijk insmeert met het antizonnebrandproduct. Een voorbeeld: wanneer je huid normaal gesproken na vijf minuten een beetje rood wordt, kun je met een zonnebrandcrème SPF15 vijftien keer vijf minuten in de zon zitten.

Handige tips

  • Smeer je elke twee uur opnieuw in. Door beweging, zwemmen of zweten neemt de werking van de bescherming namelijk af. 
  • Vergeet niet de kwetsbare gedeeltes van je lichaam in te smeren, zoals je neus, oren en schouders. 
  • Je hebt 7 theelepels zonbescherming nodig om je hele lichaam in te smeren. 1 theelepel voor je gezicht en hals, 2 theelepels voor je schouders en armen, 2 theelepels voor je borst, buik en rug en 2 theelepels voor je benen en voeten. 
  • Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon erg fel, vandaar dat het dan goed is de schaduw op te zoeken. 
  • Houd baby’s en jonge kinderen uit de zon. 
  • Gebruik beschermende kleding en een anti-zonnebrandmiddel met een hoge UV-bescherming.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2015/Landingspaginas/Zonnebrand/Assortiment/Zonnebrand/MS-Assortiment-zonnebrand.jpg


Zonnebrandcrème voor kids

De huid van kinderen is gevoeliger voor de zon dan die van volwassenen waardoor de huid makkelijk verbrandt. De huid van kinderen beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen. Daarnaast spelen kinderen vaak in het water voor lange tijd, waardoor de zonbescherming vermindert. Het is belangrijk om kinderen goed te beschermen door een zonbeschermingsproduct te kiezen met een hoge beschermingsfactor tegen UVA en UVB-stralen, speciaal gemaakt voor de gevoelige kinderhuid. Sommige van deze zonnebrand producten voor kids hebben zelfs een ander kleurtje, dat kort na het insmeren verdwijnt. Dit geeft extra zekerheid omdat goed te zien is welke delen van de huid zijn ingesmeerd.

Waterresistente zonnebrandcrème is zeer geschikt voor kinderen die vaak in en rondom het water spelen. Vergeet alleen niet dat waterresistente zonnebrandcrème ook na het zwemmen opnieuw moet worden opgesmeerd! Houd baby’s en jonge kinderen uit de zon, gebruik beschermende kleding en een anti-zonnebrandmiddel met een hoge UV-bescherming.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2015/Landingspaginas/Zonnebrand/Assortiment/Zonnebrand voor kids/MS-Assortiment-zonnebrand-voor-kids.jpg


Aftersun

Na een dag in de zon kan je huid droog en warm aanvoelen en heeft het voedende verzorging nodig. Aftersun producten geven precies wat de huid na de zon nodig heeft en helpen de vochtbalans te herstellen.
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2015/Landingspaginas/Zonnebrand/Assortiment/Aftersun/MS-Assortiment-zonnebrand-aftersun.jpg