Laden...
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Winter-SEO-headers/Jumbo-winter-header-seo-zuurkoolsalade-mobiel.png
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Winter-SEO-headers/Jumbo-winter-header-seo-zuurkoolsalade.png

Zuurkoolsalade: een frisse salade met lekkere bite

Van oktober tot en met maart geniet je weer volop van verse zuurkool bij Jumbo. Dé kans om een heerlijke winterse zuurkoolstamppot te maken of een lekkere zuurkoolschotel uit de oven. Maar wist je dat je met zuurkool ook een frisse salade kan maken? Door de uitgesproken smaak van zuurkool heb je ook niet veel andere ingrediënten nodig voor een smakelijk salade. Je zet een zuurkoolsalade dus in een handomdraai op tafel. Ideaal! op tafel. Ideaal!
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Wintergroente Deel II/Wintergroenten-8xhalfmsslot-png/Half-ms-slot-zuurkool.png

Zuurkoolsalade maken

Een zuurkoolsalade kan met verse zuurkool of verpakte zuurkool worden gemaakt. Belangrijk bij het maken van een zuurkoolsalade is dat je de zuurkool met een vork wat uit elkaar trekt. Zo hussel je alles makkelijk door elkaar. Verder is het belangrijk dat je de zuurkool goed laat uitlekken voordat je deze in de salade doet. Met verschillende smaakmakers heb je in een handomdraai een heerlijke zuurkoolsalade gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van rozijnen, geroosterde noten of een van onderstaande opties?

Recepten voor zuurkoolsalade

Verschillende variatietips helpen je op weg naar een frisse zuurkoolsalade. Daarnaast hebben we ook nog de lekkerste recepten voor je geselecteerd, voor als je net dat beetje extra inspiratie nodig hebt.

Variaties met zuurkoolsalade

Naast zuurkool zijn er natuurlijk nog meer ingrediënten nodig om de salade lekker te maken. Om je op weg te helpen hebben we de lekkerste variatietips op een rijtje gezet. Daarmee zet je telkens weer een verrassende en smakelijke zuurkoolsalade op tafel.

Zuurkoolsalade met appel

Dat zuurkool en appel goed samen gaan, blijkt wel uit de vele recepten waarin deze ingrediënten worden gecombineerd. Zo ook in een salade. Een zuurkoolsalade met appel is heerlijk fris en winters. Was een ongeschilde, friszure appel, snijd de appel in blokjes en schep deze door 250 gram zuurkool. Voeg voor een extra winterse salade ook een handje walnoten toe aan de salade. Om de zuurkoolsalade met appel af te maken, maak je een lekkere dressing met mosterd en voeg je nog twee handen rozijnen toe. Even omscheppen en dan genieten.

Zuurkoolsalade met zwarte rijst

Bij een zuurkoolsalade met zwarte rijst, vorm je de basis bijvoorbeeld met zwarte rijst in plaats van zuurkool. Reken op 150 gram zwarte rijst per 250 gram zuurkool. Doe water in een pan en zet deze met de zwarte rijst op het vuur. Laat het geheel 15 minuten koken. Daarna direct koud spoelen en afgieten. Daarnaast kun je wat verschillende smaakmakers toevoegen, zoals bijvoorbeeld geroosterde noten, een gesnipperde ui en banaan. Meng je favoriete ingrediënten door de zuurkoolsalade met zwarte rijst en geniet.

Zuurkoolsalade met ananas

Het combineren van zoet met zuur zorgt voor een verrassende smaak. Zo ook in een zuurkoolsalade met ananas. Kies bij het maken van een zuurkoolsalade voor een verse ananas. De ananas uit blik is vaak te zoet voor deze salade. Gebruik 150 gram ananas bij 250 gram verse zuurkool. Snijd de ananas in smalle stukjes en meng ze door de zuurkool. Voor een verrassende bite voeg je 2 lente-uitjes toe nadat je deze in ringetjes hebt gesneden. Als kers op de taart kun je nog geroosterde noten en uitgebakken spekjes toevoegen. Een zuurkoolsalade om van te smullen.