Sponsoring

Als grote organisatie ontvangen wij dagelijks tientallen aanvragen voor het (financieel of in natura) ondersteunen van allerlei sympathieke doelen. Dat kan gaan om kleine dingen, zoals een pakjes drinken voor een picknick op school, tot grotere zaken zoals het hoofdsponsorschap van een sportclub.

Het ingewikkelde hierbij is dat al onze klanten even belangrijk voor ons zijn. Dit betekent dat als we de ene aanvraag zouden honoreren, we eigenlijk vinden dat we dat ook zouden moeten doen met andere verzoeken. Dit is vanzelfsprekend onmogelijk. Temeer omdat wij een supermarktketen zijn die de allerlaagste prijzen van Nederland garandeert. U zult begrijpen dat wij die belofte kost wat kost willen handhaven, omdat dit de kern is van ons succes. Dat betekent echter ook dat we genoodzaakt zijn onze kosten op alle gebieden zeer goed in de gaten te houden. Dit geldt ook voor onze sponsoractiviteiten.

Als familiebedrijf hecht Jumbo veel waarde aan de wereld om zich heen. Zo vinden we gezond leven belangrijk. Daarin spelen gezond eten en (meer) bewegen een rol. Door schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma te sponsoren, willen wij onze klanten inspireren om gezond te leven. Samen kunnen we onze expertise op het gebied van gezondere voeding actief uitdragen, (jong) talent ondersteunen en onze klanten aansporen om meer te bewegen.

Naast het sponsoren van het schaats- en wielerteam ondersteunen we ook enkele andere projecten en activiteiten, zoals bijvoorbeeld het KWF, Kika en het koningsontbijt tijdens de Koningsspelen. Ook ondersteunen we de voedselbank en af en toe een activiteit of actie op lokaal niveau. Daarin wegen we ook de verschillende aspecten van ons MVO-beleid mee.