Toegankelijkheid links

Gratis Tripel karmeliet glas

Driedubbel genieten van Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.

Het wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst.

De naam Tripel Karmeliet verwijst dus zowel naar zijn oorsprong als naar zijn hergisting op fles. Uit vele proefbrouwsels voor meergranentripels, ondernomen door onze brouwerij in de jaren 90, is gebleken dat die specifieke historische combinatie van die 3 graansoorten, nog steeds de ideale samenstelling is.

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien. De aanbevolen schenkingstemperatuur van Tripel Karmeliet ligt rond de 6-9 graden Celsius.

Prijzen:

World Beer Awards 2008 - Goud in de categorie Best Pale Ale Abbey
World Beer Cup 2002 - Zilver in de categorie Best Belgian-Style Tripel
World Beer Cup 1998 - Goud in de categorie Best Belgian-Style Tripel

Wil je optimaal genieten van een Tripel Karmeliet? Dan drink je dit bier uit het iconische Tripel Karmeliet-glas.
Goed nieuws: bij aankoop van 2 x 4-pack Tripel Karmeliet krijg je een gratis glas.

Bestel twee keer Tripel Karmeliet en ontvang een gratis glas:


Actie is geldig tot en met 26 december 2018 en geldt alleen online
Geen 18, geen alcohol