Laden...

Dr. Oetker Gelatine Wit 12 Blaadjes 20g

Nu met 12 blaadjes Tip: Panna Cotta met aardbeiensaus Ingrediënten: 500 ml slagroom, 30 g suiker, 4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, Aardbeiensaus, een paar verse aardbeien Benodigdheden: Steelpan, puddingvormpjes Bereidingswijz e: Roer de suiker door de slagroom en breng deze aan de kook, ongeveer 15 minuten laten koken. Laat de gelatine weken volgens de aan wijzingen op de verpakking, knijp deze uit en laat het onder voortdurend roeren oplossen in de hete slagroom. Voeg vervolgens de van illesuiker toe en laat de slagroom afkoelen. Schenk de panna cotta in met koud water uitgespoelde vormpjes en laat deze ongeveer 3 u ur in de koelkast staan. Tip: Yoghurt bavaroisepudding Ingrediënten: 5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 5 el water, 250 ml magere yo ghurt, 250 ml slagroom, 40 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 2 el citroensap, fruit Benodigdheden: Steelpan, puddingvorm Bereidingswijze: Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kopje met water. Klop de slagroom met de mixer en garde tot yoghurtdikte en zet het in de koelkast. Meng in een andere kom de yoghurt met de suiker, vanillesuiker en citroensap tot een gladde massa. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen. Meng enkele eetlepels van de yoghurtmassa door de gelatine; zorg ervoor dat de gelatine goed oplost. Giet vervolgens de volledige gelatinemassa bij het yoghurtmengsel en meng dit goed door elk aar. Roer de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel tot een egale en luchtige massa. Spoel de puddingvorm om met water en giet het bavaroise mengsel in de puddingvorm. Laat de pudding minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer de bavaroise pudding met vers fruit. 12 blaadjes.

Green Dot

  Uitgebreide productinformatie

  Productomschrijving

  Gelatine wit

  Ingrediënten

  • 100% varkensgelatine

  Bereidingsmethode

  12 blaadjes is voldoende voor 1 liter vloeistof.

  Bij warme bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en door de warme, te geleren vloeistof roeren totdat de blaadjes zijn opgelost.

  Bij koude bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en de blaadjes in een pannetje leggen en deze mengen met 5 eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). De gelatine laten afkoelen tot kamertemperatuur en de gelatine, voordat deze begint te binden, al roerend toevoegen aan de vloeistof. In de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur).

  Tip: Panna Cotta met aardbeiensaus

  Ingrediënten:
  500 ml slagroom, 30 g suiker, 4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, Aardbeiensaus, een paar verse aardbeien

  Benodigdheden:
  Steelpan, puddingvormpjes

  Bereidingswijze:
  Roer de suiker door de slagroom en breng deze aan de kook, ongeveer 15 minuten laten koken. Laat de gelatine weken volgens de aanwijzingen op de verpakking, knijp deze uit en laat het onder voortdurend roeren oplossen in de hete slagroom. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe en laat de slagroom afkoelen. Schenk de panna cotta in met koud water uitgespoelde vormpjes en laat deze ongeveer 3 uur in de koelkast staan.

  Tip: Yoghurt bavaroisepudding

  Ingrediënten:
  5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 5 el water, 250 ml magere yoghurt, 250 ml slagroom, 40 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 2 el citroensap, fruit

  Benodigdheden:
  Steelpan, puddingvorm.

  Bereidingswijze:
  Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kopje met water. Klop de slagroom met de mixer en garde tot yoghurtdikte en zet het in de koelkast. Meng in een andere kom de yoghurt met de suiker, vanillesuiker en citroensap tot een gladde massa. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen. Meng enkele eetlepels van de yoghurtmassa door de gelatine; zorg ervoor dat de gelatine goed oplost. Giet vervolgens de volledige gelatinemassa bij het yoghurtmengsel en meng dit goed door elkaar. Roer de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel tot een egale en luchtige massa. Spoel de puddingvorm om met water en giet het bavaroise mengsel in de puddingvorm. Laat de pudding minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  Serveer de bavaroise pudding met vers fruit.

  Bewaren

  Ten minste houdbaar tot einde: zie verpakking.

   Over de fabrikant

   www.bakken.nl

   Contactgegevens:

   Dr. Oetker
   Antwoordnummer 7204
   3800 TE Amersfoort

   Betaalmethode

   Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
   Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.


   Inspiratielijstjes met dit product