Loading...

Pepernoten recepten

Culinaire creaties met kruidnoten

Bekijk al onze pepernootrecepten

Vind het lekkerste pepernotenrecept voor pakjesavond

Op zoek naar een lekker pepernotenrecept om te maken tijdens de koude winterdagen? Laat je inspireren door onze pepernootrecepten en maak dubbele discokruidnoten, een heerlijk dessert met pepernoten of een kruidige kruidnotentaart. Met de pepernotenrecepten van Jumbo zet jij de lekkerste en meest verrassende culinaire creaties op tafel.

Pepernoot recept: de basis in 1,5 minuut

Bekijk deze simpele instructievideo en ontdek hoe je de lekkerste pepernoten maakt. Met zelfrijzend bakmeel, donkere basterdsuiker, boter en natuurlijk koek- en speculaaskruiden. Mmm! Het beste basisrecept voor pepernoten. 

Bekijk alle verschillen

5x een pepernotenrecept met een twist

Zijn gewone kruidnoten niet aan jou besteed? Ga dan voor een pepernotenrecept met een twist. Zoals het recept voor grote chocolade pepernoten met een discodip, kleurige kruidnootjes of cookie kruidnoten. Dat wordt smullen!

5x hemelse recepten voor pepernotentaart

’t Heerlijk avondje staat voor de deur en je wilt groots uitpakken. Hoe kan dat nou beter dan met een echte pepernotentaart? Met deze recepten voor pepernotentaarten als een kruidnoten-cheesecake, Sinterklaas-monchoutaart en kruidnotentaart met sinaasappelmousse scoor je zeker punten.

5x hemelse recepten voor pepernoten desserts

Nog op zoek naar een heerlijk recept voor pakjesavond of een willekeurige andere dag dit najaar? Tover een heerlijke pepernotenparfait, Sinterklaaspavlova of trifle van mandarijn, kruidnoten en hagelslag op tafel met de pepernootrecepten van Jumbo.

5x een verrassend recept met pepernoten

Wist je dat je pepernoten ook heel goed kunt gebruiken om stoofvlees te bereiden, je warme chocolademelk mee op te fleuren of een lekker koekje te maken voor bij de koffie? Ontdek het zelf met deze vijf verrassende pepernotenrecepten.

Alles wat je nodig hebt voor je favoriete pepernotenrecept

De basis voor pepernoten bestaat uit zelfrijzend bakmeel, ongezouten roomboter en donkere basterdsuiker. Voeg daar speculaas- en koekkruiden en een scheutje melk aan toe en kneden maar. Alle ingrediënten voor het basis pepernotenrecept vind je natuurlijk bij Jumbo.

Of maak gebruik van deze bakproducten

Geen zin om een pepernoot recept te volgen? Maak dan gebruik van de kruidnotenmix van Koopmans of de kant- en-klare pepernoten van Jumbo. En decoreer het resultaat met chocola, kleurstiften of decoratiestrooisel van Dr. Oetker.