Loading...

Zandkoekjes recepten

Variëren met zandkoekjes

Bekijk al onze koekjesrecepten

Zandkoekjes recepten

Op zoek naar een zandkoekjesrecept? Bekijk de zandkoekjesrecepten van Jumbo en ontdek de eindeloze mogelijkheden met deze heerlijke Hollandse koek. Naast het klassieke zandkoekjesrecept bedachten we een heleboel verrassende variaties. Zoals de versierde lentekoekjes, hartenkoekjes en walnootmannetjes. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Het klassieke zandkoekjesrecept

Van alle zandkoekjesrecepten kan er natuurlijk maar één de klassieker zijn. Het basisrecept voor zandkoekjes bestaat uit 250 gram bloem, 125 gram kristalsuiker, 125 gram koude roomboter, een ei én een snufje zout. Kneden, steken en bakken maar!

Bekijk het recept

10x zandkoekjesrecepten met een twist

Met de zandkoekjesrecepten van Jumbo kun je eindeloos variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrolijke kerstkoekjes, kaneel-chocoladekoekjes of griezelkoekjes? Ontdek de mogelijkheden met Nederlands favoriete koekjes en ga aan de slag.

Dit heb je nodig voor je favoriete zandkoekjes recept

Als je uit al deze zandkoekjesrecepten een keuze hebt kunnen maken, is het tijd om de boodschappen in huis te halen. We zetten de belangrijkste ingrediënten voor je op een rij en maken het winkelen je zo graag ietsje makkelijker.

Met deze producten heb je helemaal geen zandkoekjes recept meer nodig

Heb je geen zin of tijd om een zandkoekjesrecept vanaf het begin op te volgen? Houd het dan simpel en kies voor een zandkoekjesmix, zandkoekjesdeeg of kant-en-klare zandkoekjes met hazelnoot. Kunnen de kinderen nog sneller beginnen met versieren.

Zandkoekjesrecepten

Zandkoekjesrecepten heb je in alle soorten en maten. Van een chocolade zandkoekje tot een glutenvrij zandkoekje en zandkoekjes zonder ei. Maar ook bonte varianten als rendierkoekjes, griezelkoekjes en hazenkoekjes. Je kunt een zandkoekjesrecept helemaal naar jouw hand zetten. Door bijvoorbeeld ei weg te laten, suiker te vervangen door honing of amandelbloem te gebruiken in plaats van tarwebloem. Druk het deeg uit met een leuk vormpje en ga daarna los met de decoratie. Zo kun je jouw zandkoekjesrecept compleet maken met een laagje chocolade, gekleurd glazuur of vrolijke tekeningetjes van decoratiestift.

Meer bakinspiratie?

Er gaat niets boven zelfgemaakte taart, koekjes of cake.

Alles over bakken Bakken met kinderen Bakdossier Appelkruimeltaart Appeltaart Cake Cake recepten Cupcakes Cupcakes recepten Cupcakes versieren Chocoladetaart Herfsttaart Gemberkoek Kindertaart Koekjes bakken Pompoentaart Taart Traktaties Vegan taart Zandkoekjes Zandkoekjes recepten Speculaas