Loading...

Bakken met paaseitjes

Alle chocolade-eieren gaan op!

Bekijk alle recepten

Dit doe je met overgebleven paaseitjes

Oeps! Te veel paaseitjes ingeslagen. Dat is eigenlijk ondenkbaar, maar als je nog paaseitjes over hebt, kun je er lekker mee gaan bakken. Want weggooien is natuurlijk zonde. Van brownies tot ijstaart: we laten je zien wat je met paaseitjes kunt maken.

Recepten met paaseitjes

Duik eens de keuken in om te bakken met paaseitjes. Dat is pas feest!

Wat is jouw favoriete smaak?

Meer dan 20 soorten chocolade paaseitjes. Van karamel zeezout, wit met framboos, puur of cappuccino. Waar ga jij voor? Nu 3 voor 5 euro.

Ontdek ze allemaal

Paaseitjes smelten doe je zo

Ook met gesmolten paaseitjes kun je de heerlijkste dingen maken. Gebruik het als chocoladesaus of maak er chocoladesoesjes mee. Ook leuk en lekker: chocoladefondue! Dip stukjes vers fruit en marshmallows in de gesmolten chocolade. Om je vingers bij af te likken!

Paaseitjes smelten kan op 2 manieren:

Au bain-marie: 
Leg de paaseieren in een hittebestendige kom en zet die op een pan met zachtjes kokend water. Laat de chocolade-eitjes smelten terwijl je regelmatig roert.
In de magnetron:
Verhit de paaseitjes op medium vermogen. Check om de 20 sec. of ze gesmolten zijn en roer door. Herhaal totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

Met deze video erbij gaat het au bain-marie smelten zeker niet mis!

Bekijk de video

Tips voor overgebleven paaseitjes

Overgebleven paaseitjes: bestaat zoiets eigenlijk wel? Mocht je toch nog paaseitjes over hebben na Pasen en geen zin meer om ze zo op te eten, dan kun je ze verwerken in allerlei overheerlijke, zoete gerechten. We hebben een aantal recepten verzameld om te laten zien hoe je kunt bakken met paaseitjes. En natuurlijk kun je zowel de paaseitjes als alle overige ingrediënten bij Jumbo kopen. 

Bij Jumbo hebben we maar liefst 23 smaken paaseitjes. Wat is jouw favoriet? Zowel melk- als witte en pure chocolade-eieren lenen zich voor gebak. Maar ook gevulde paaseitjes kun je prima verwerken in een taart of dessert. Bij sommige recepten gaan de paaseieren er in zijn geheel in, maar je kunt de eitjes ook smelten of fijnhakken om er een lekkere taart of smakelijk dessert mee af te maken. Je leest het al: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus die overgebleven paaseitjes gaan hoe dan ook op!